Obvestilo

Rok in Nik Bizjak izvrstna v madžarskem Hevizu

V Hevizu na Madžarskem  je pretekli teden potekala prva od dveh tekem, ki štejeta za Evropski mladinski pokal 2016. Druga bo v Bukarešti, v Romuniji, konec julija. Postojnska lokostrelca sta bila uvrščena v mladinsko oz. kadetsko slovensko reprezentanco.

Rok Bizjak (na vodilni fotografiji) je svoj nastop zaključil z drugim mestom in srebrno medaljo, saj je skozi vso tekmo izgubil samo zadnji dvoboj z rezultatom 3:7 proti zelo izkušenemu Moldavcu Danu Olaruju.  Tudi v mešanih dvojicah se je v paru z Ivano Laharnar povzpel na stopničke, saj sta osvojila tretje mesto in bronasto medaljo. Slovenska mladinska ekipa v postavi Bizjak R., Gjurin in Štrajhar G., je v 1/8 eliminacij najprej gladko s 6:0 premagala Romune, nato pa z 1:5 izgubila z ekipo Nemčije. Tekmovanje so zaključili na  osmem  mestu.

Nik Bizjak (na fotografiji spodaj) je barve slovenske reprezentance zastopal v kategoriji kadetov. Na prvi tekmi za slovensko reprezentanco je  med 65 kadeti iz vse Evrope zasedel odlično deveto mesto.  Ekipa kadetov Bizjak N., Lukšič, Ravnikar je v 1/8 eliminacij premagala Avstrijce s 6:2. V naslednjem krogu so nato gladko s 6:0 ugnali še Češko ekipo. Izgubili so dvoboja  z močno Ukrajinsko ekipo in ekipo Italije in osvojili končno četrto mesto.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

Nik Bizjak

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja