Obvestilo
S

Ta vikend: Tek okoli Cerkniškega jezera

Cerknica – Ta vikend se bo ob Cerkniškem jezeru odvijal jubilejni že 20. tek ob Cerknškem jezeru za ELGONova Notranjski tekaški. Gre za z najbolj ravninsko preizkušnjo v pokalu, trasa bo dolga 11,5 km, tek pa bo potekal tudi v netekmovalni kategoriji in sicer na 3.8 km.

Štart in cilj teka za vse kategorije bo pri gostišču Kebe na koncu asfalta, na koncu vasi Dolenje jezero. Podelitev in zaključek prireditve bo na štartno-ciljnem prostoru. Netekmovalni tek bo potekal po isti trasi do »zadnjega kraja« in nazaj.  Štartnina za krajši tek znaša 2 EUR, vsak tekač prejme osvežilno pijačo in okrepčilo takoj po prihodu v cilj.

Letošnja novost je varstvo otrok staršev, ki bodo tekli na katerikoli progi. Otroci, ki so stari od 3 do 6 let, bodo v varstvu pred in po teku, od 9.30 do 12.00, tako da vsakršne skrbi odpadejo. Varstvo bo potekalo v neposredni bližini štarta teka.

Štart ciciteka bo ob 9:20 pri gostišču, torej na štartnem prostoru. Štartnine za tek, ki je namenjen predšolskim otrokom, ni.

Razpored vseh štartov je sledeč:

  • 9:30 kategoriji P1/F1 – 700 m
  • 9:35 kategoriji P2/F2 – 1000 m
  • 9:45 kategoriji P3/F3 – 1500 m
  • 10:00 člani in članice na 11,5 km
  • 10:05 člani in članice na 3.8 km 

Štart vseh tekov bo tokrat na isti črti, kot cilj vseh tekov.  Prijave bodo zbirali od 8:00 do 9:15 na prireditvenem prostoru pri gostišču Kebe. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po pravilih ELGONova NTP 2016. Štartnina je za članski tek 10 EUR, za otroke je 2 EUR. Štartne številke se po koncu teka vračajo.

Vse informacije o prireditvi: sebastjan­_strauss@hotmail.com in ntp@drustvo-sovica.si

Ne spreglejte

Sto let PGD Grahovo

Minuli konec tedna so grahovski gasilci slovesno obeležili stoletnico svojega delovanja. To je hkrati praznik …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja