Obvestilo

12 ponudb za ureditev Doživljajskega razstavišča Ljubljanica

Na razpis za oddajo ponudb za izvedbo gradbeno-obrtniških del pri ureditvi Doživljajskega razstavišča Ljubljanica, ki ga občina Vrhnika namerava umestiti v prostore Kulturnega centra Vrhnika, je prispelo 12 ponudb. Končno odločitev o izbiri bi lahko sprejeli že konec tega tedna, medtem ko bodo danes začeli urejati desno brežine Ljubljanice.

Podžupan Vrhnike Janko Skodlar je povedal,  je izvedba gradbeno-obrtniških del le ena od številnih dejavnosti v sklopu projekta Doživljajsko razstavišče Ljubljanica. Namen projekta je revitalizacija naravne in kulturne dediščine. Te je na Vrhniki precej, a je bila nepovezana ter obiskovalcem in občanom neustrezno predstavljena. Za projekt jim je uspelo pridobiti sredstva programa Evropskega gospodarskega prostora.

Projekt je sestavljen iz več sklopov. To so arheološke raziskave, biološko-kemijske analize voda s sodelovanjem biološke fakultete in ureditev doživljajskega razstavišča, ki ga bodo na več kot 1000 kvadratnih metrih uredili v pritličnih prostorih kulturnega centra.

Podvodni arheologi so na Vrhniki julija iz Ljubljanice potegnili tri dele doslej največjega deblaka na slovenskih tleh, odkritje so prepeljali v Restavratorski center Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, kjer bo potekala primarna faza restavriranja, že naslednje leto ga bodo po navedbah Mateja Drakslerja iz Zavoda za podvodno arheologijo prestavili na njegovo končno lokacijo – v doživljajsko razstavišče. (STA, B. M. K.)

Foto: Siniša Rančov

Ne spreglejte

Tehniški muzej Slovenije: v novo sezono z razstavo Vse o zvoku

S 1. marcem bo Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki zopet odprl svoja vrata. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja