Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojna zaživela v jazzovskih ritmih

Kulturni utrip poletja v Postojni tudi letos ne skopari na svojem programu in v središču mesta so popoldnevi in večeri pestri in razgibani, tako da se za vsakogar nekaj najde, da si popestri poletne mesece. Med drugim je na glavnem odru zazvenela tudi jazz glasba, in sicer sta zanjo poskrbeli skupini Just friends in domači ”postojnčani” Salt PeeNuts.

Just friends je nastal kot hišni bend kluba Jazz hram. Sestavljajo jo štirje odlični glasbeniki in samo ime namiguje, da v njej igrajo dobri prijatelji, kar je tudi pomemben jazzovski standard. Zasedba goji zvok kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 5-ih  let prejšnjega stoletja, slednjega pa nadgrajujejo tudi z modernejšimi kompozicijami.

Salt PeeNuts je skupina mladih a zato nič manj odličnih glasbenikov, ki ga dopolnjuje ženski vokal. Skupina je nastala spontano poleti 2016 iz sproščenega preigravanja glasbe doma, ki so ga hitro prenesli na ulice in med ljudi. V njihovem zvoku je prepoznaven gypsy jazz stil iz Francije in v zvenečih zvočnih strukturah se najdejo bolj in manj znane tuje, kot tudi slovenske skladbe. Med drugim so poslušalci lahko prisluhnili zanimivim verzijam pesmi Ne čakaj na maj, Slovo od mladosti in My heart will go on.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

Ne spreglejte

Na Blokah v integrirano dolgotrajno oskrbo starejših

Bloški svetniki so na februarski seji sprejeli 2,5 milijona evrov težak občinski proračun za leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja