Postojnska jama Triglav
Obvestilo

18 ekip je igralo curling za deklico z levkemijo

16 . januarja je podjetje Studio Proteus v sodelovanju s Curling Zvezo Slovenije izpeljalo tretji dobrodelni odprti turnir Postojne. Izmed 18 ekipami se je najbolje odrezala ekipa podjetja Unika TTI iz Postojne. »Curling je zanimiv šport, ureditev drsališča podpiramo, ker je to pozitivno za Postojno, za domačine, za druženje. Hvala bogu, da so ljudje, ki so še pripravljeni organizirati tovrstne dogodke, še jih bomo podpirali,« je organizatorje pohvalil Simon Premrl, direktor Unika TTI.

Dobra udeležba na turnirju je dokaz, da ljudje želijo pomagati pomoči potrebnim. »Radi se udeležujemo športnih dogodkov, še posebej dobrodelnih«, je pojasnil Jernej Kalan iz ŠKD Mušketirji. »Občutki so fantastični. Letos smo se prvič udeležili dogodka, fantje so zadovoljni in kar dobro jim gre,« je vtise ob začetku turnirja strnil Urban Birsa, direktor podjetja 3CNC. Curling je odlična priložnost tudi za ustvarjanje pravega ekipnega duha, »kar pomaga pri graditvi odnosov«.

Zadovoljen je bil tudi organizator dogodka, direktor podjetja Studio Proteus Ernest Zakarija. »Ta prireditev, ki je tradicionalno prirejamo že tretje leto, se je dobro prijela. Ekipe se je z veseljem udeležujejo, nekatera podjetja so prijavila tudi po dve ekipi, tako navdušeni so za ta zimski šport.«

Sredstva iz prijavnine, 720 evrov, bodo organizatorji podarili Lions Clubu Proteus Postojna, ki bo denar namenil deklici, ki je zbolela za levkemijo, je povedal predstavnik kluba Simon Stegel in se zahvalil vsem sodelujočim, organizatorjem ter medijskim podpornikom turnirja.

Po pričakovanjih so se turnirja udeležile ekipe pokroviteljev drsališča, pridružile pa so se tudi četvorke ljubiteljev tega zimskega športa, ki jih je v Postojni vse več.

Grega Rigler, generalni sekretar Curling zveze Slovenije, je letošnjo udeležbo označil za fenomenalno in pohvalil prizadevanja organizatorjev turnirja v Postojni, češ da postaja vse bolj prepoznaven. Prav Postojna in Velenje sta mesti, ki vodita, ko gre za prepoznavnost curlinga na rekreativnem ravni, je pojasnil.

Poleg zmagovalne ekipe Unika TT, so v turnirju sodelovala še podjetja: Rave, Tajfun Liv, Profiles, Pivka Perutninarstvo,3 CNC, Avantura trade, A-1, Postojna, Energetika Dolenc, Time Out, Pirnat,  Zavarovalnica Triglav, enota Postojna ter ekipe: Občina Postojna, Občina Pivka, Oldtajmerji, PGD Postojna in ŠKD Mušketirji.

Alenka Furlan Čadež

Foto:Drsališče v Postojni

Ne spreglejte

Z novim parkiriščem P+R Cerknica bliže trajnostni mobilnosti

Pri cerkniški osnovni šoli so danes odprli novo parkirišče P+R. Dogodek je sovpadal z dejavnostmi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja