Obvestilo

21. ebm-papst Marathon povezal tekače z vsega sveta

V Niedernhallu v Nemčiji je pretekli konec tedna potekala velika športna prireditev, 21. Ebm-papst Marathon, ki se ga udeležujejo tekači z vsega sveta, tudi iz Slovenije, iz Športnega društva Ydria Motors, hčerinske družbe ebm-papst, ki je od leta 1999 pokrovitelj tega športnega dogodka.

Športni vikend se je začel že v soboto dopoldne z nordijsko hojo na 7,5 in 13,5 kilometra in rolanjem, slovenska ekipa štirinajstih tekačev pa je v Niedernhall prispela v popoldanskih urah.

Zahvaljujoč brezhibni organizaciji smo kljub množičnemu obisku brez daljšega čakanja prevzeli startne številke, bili deležni nadvse gostoljubnega sprejema in se zvečer odpravili v bližnji hotel k razmeroma zgodnjemu počitku. Seveda smo se v mislih že pripravljali na nedeljski tek in si želeli, da bi huda vročina, po kateri je kotlina, kjer vselej poteka trasa maratona, vsaj nekoliko popustila.

Šest slovenskih tekačev ebm-papst-Slovenija je bilo prijavljenih na polmaraton, sedem na deset kilometrov, dva para pa sta se pomerila v duo-maratonu, disciplini, kjer si tekača v paru na določenem kilometru izmenjata čipa, odloča pa rezultat zadnjega.

Nedeljski dogodek se je začel s sveto mašo, napetost je naraščala,  kar pa ni kvarilo izjemno dobrega vzdušja ob tekaški progi in na startu. Preden smo se polmaratonci in tekači na deset kilometrov odpravili na start, so svojo progo že odtekli najmlajši in bili deležni bučnega aplavza navzočih.

Še nekaj »gasilskih fotografij« in napočil je trenutek starta. Začelo se je … Proga nas je vodila po mestu in okolici, tempo je bil oster, pretekli smo tudi nekaj »višincev«, a o kakem prerivanju in nešportnem vedenju ni bilo ne duha ne sluha. Vsakih nekaj kilometrov so nas spodbujali ulični glasbeniki, del poti so nas spremljale celo škotske dude, tekače pa so množično spodbujali tudi prebivalci mesta in okolice. Na cilju pa veliko veselja – tako tekačev kot občinstva.

Slovenski tekači so brez izjeme odlično opravili vztrajnostno preizkušnjo in tudi tokrat pokazali veliko medsebojne kolegialnosti in pripadnosti. S solidnimi rezultati oziroma uvrstitvami so dokazali, da skupaj in vsak posebej zmorejo.

Kot nam je povedal uradni predstavnik za stike z javnostjo 21. ebm-papst Marathona Roberto-Fabio Nobile, se je letošnjega maratona udeležilo približno 3.400 tekačev in okoli 10.000 gledalcev. Tekači so prišli dobesedno z vsega sveta, pravi Nobile: iz Francije, Italije, Slovenije, s Češke, iz Gabona, Iraka, s Finske, Velike Britanije, Švedske in še mnogih drugih držav.

Skupino ebm-papst sta leta 1963 ustanovila Heinz Ziehl in Gerhard Sturm, ki se je na prizorišču srečal z generalnim direktorjem ebm-papst-Slovenija Joštom Rupnikom, s katerim sta izmenjala nekaj besed.

20160911_131725

V Skupini ebm-papst je zaposlenih približno 12.500 ljudi na lokacijah po vsem svetu, v fiskalnem letu 2015/16 pa je skupina v razvoj  investirala rekordnih 137 milijonov evrov.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv ebm-papst, Blanka Markovič Kocen

strecke

laeufer_2

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja