Obvestilo

Žive jaslice v Postojnski jami – bolj navdušujoče kot kadarkoli poprej

Konec minulega tedna smo v Postojnski jami doživeli premierno uprizoritev največjega božično-novoletnega spektakla v Sloveniji. Žive jaslice v Postojnski jami, ki z nedoumljivim spojem naravne veličine in skrivnostne božične zgodbe, vabijo med 25. in 30. decembrom, so navdušile kot še nikoli doslej.

»To je zgodba o naši neizmerni želji po tem, da se ljudje spravimo med sabo in da Zemlji zavlada mir,« letošnje sporočilo Živih jaslic v Postojnski jami na kratko povzema predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj. Ko na zaključni točki v veličastni Koncertni dvorani angel, ki ga upodablja vrhunska vokalistka Sara Briški Cirman – Raiven, zapoje in simbolično odloži bojni oklep, se kolena zašibijo. »Izjemno čutno, premišljeno in na tako visoki ravni, da se dogodku, kot so Žive jaslice v Postojnski jami, težko približa katerakoli prireditev v Sloveniji pa tudi prek meja,« so zapisali kritiki s sosednje Hrvaške.

Največji oder na svetu
Postojnska jama se med 25. in 30. decembrom spremeni v 5-kilometrski oder s kar 18 prizori, s čimer je trenutno najdaljši oder na svetu in spominja na veličastno naravno katedralo. Kot letošnje presežke lahko nanizamo mogočne glasove in izrazito pripovedno dinamiko pevcev: poleg Raiven še Anea Mercedes Anžlovar, Urška Kastelic in Blaž Gantar. Izjemno impresivna je svetlobna in video animacija ter dinamika pripovedovanja biblijske zgodbe, ki jo z aktualnimi razmerami v svetu povezuje več kot 100 nastopajočih. Med vožnjo z vlakcem pa si lahko obiskovalci ogledajo tudi unikatne jaslice mednarodno uveljavljene umetnice Ejti Štih

Število vstopnic je omejeno
Žive jaslice z najdaljšo tradicijo v Sloveniji (prvič že leta 1989), je eden največjih svetovnih medijev CNN uvrstil med najlepše upodobitve božiča. Zato ne preseneča, da je zanimanje za ogled te veličastne predstave v prazničnih dneh še toliko večje. Število vstopnic, ki vključujejo vožnjo s podzemnim vlakcem, ogled celotnega turističnega dela Postojnske jame, predstavo in nastop kar štirih vokalistov, pa je omejeno.

Spremljevalni program za družine
90-minutna predstava na Živih jaslicah v Postojnski jami je prava paša za oči tudi za otroke. Dinamična, interaktivna, pravljična. Prav zato se tudi najmlajši družinski člani prav zagotovo ne bodo niti za hip dolgočasili. Poleg tega spremljevalni program vključuje tudi odprt ogenj, božični semenj in ovčke, ki jih otroci lahko tudi nežno pobožajo. Vabimo tudi na ogled razstave o zgodovini jamskega vlakca, prvič pa bodo v obliki novoletnih lučk zažarele tudi priljubljene človeške ribice – zmajevi mladički.

Park Postojnska jama / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja