Obvestilo

3. istrski maraton: hitri brez vetra v jadrih

Istra – Na progah vzdolž slovenske obale se je 4.400 tekačic in tekačev iz 22  držav pomerilo na 3. istrskem maratonu, ki po udeležbi sodeč postaja vse bolj priljubljena tekaška prireditev.
Proga je potekala iz Portoroža prek Izole in Kopra ter nazaj, pretežno po trasi Parenzane. Polmaratonci so startali v Kopru, rekreativci pa so tekli le od Portoroža do Strunjana in nazaj.

Zmagovalec 3. Istrskega maratona v moški konkurenci je Robert Radojkovič, v ženski pa Simona Majdič Dolinar. Med udeleženci rekreativnega teka je v moški konkurenci zmagal Danijel Vinčec, v ženski konkurenci pa Bernarda Oserban. Najhitrejši polmaratonec je bil Blaž Grad, v ženski konkurenci pa Maja Škrlj.

Maratona se je udeležilo 440 tekačev, rekreativnega teka pa 1800. Ob progi so bile tudi ekipe prostovoljcev, ki so tekače oskrbovale z vodo, energetskimi napitki in prigrizki ter jih glasno spodbujale. Ponudbo so dodali tudi domačini.

Lepo, skoraj poletno vreme, je šlo organizatorjem na roke, tudi sicer je bila prireditev, na kateri smo opazili tudi predsednika države Boruta Pahorja, izjemno kakovostno pripravljena in tekači smo uživali.

 

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja