Obvestilo

30 let mažoret in twirlinga in 15 let delovanja društva MACE

30 let delovanja mažoret in twirlinga v Občini Cerknica in 15 let delovanja samostojnega društva je Mažoretni twirling in plesni klub MACE Cerknica praznoval v velikem slogu z dobro obiskano slovesno in zanimivo prireditvijov nedeljo, 19.6., ob 18.uri v Športni dvorani v Cerknici. Pripravili so tudi zanimivo razstavo  slik, pokalov, prvih uniform in rekvizitov za nastope.

Tako kot na začetku …

Kot prvič že leta 1989 so tudi na uvodu prireditve na prizorišče, ob zvokih Godbe Cerknica prikorakale cerkniške mažorete in s tem odprle program.

Na začetku so nato obiskovalci izvedeli, kako se je ta uspešna zgodba sploh začela in v živo spoznali pobudnike ustanovitve prve skupine mažoret, ki so se jim zahvalili s posebno jubilejno zahvalo. Idejo so zasnovali takratni predsednik pustnega društva, Miro Jenček, Maksimiljan Turšič, Peter Hribar in dolgoletni predsednik Godbe Cerknica Tone Urbas.

Z lastnim strokovnim kadrom na čelo dejavnosti v Sloveniji

Leta 1991 so mažorete začele delovati kot sekcija v okviru KD Godba Cerknica, kar se šteje kot formalni začetek skupine MACE. Dolgoletna predsednica Nada Skuk se je v nagovoru zahvalila vsem, ki so v vseh teh letih podpirali njihovo dejavnost. Obudila je spomin na začetke in poudarila, da je ponosna. da so v vseh teh letih veliko dosegli in napredovali, vzgojili lasten strokovni kader in bili gonilna sila razvoja te dejavnosti tudi širše v Sloveniji v okviru nacionalne zveze, ki jo je vodila 20 let.

Za Nado Skuk predsednica Andreja Šeško Štern

V nagovoru se je poslovila s  funkcije predsednice in predala vodenje novoizvoljeni predsednici Andreji Šeško Štern. Zahvalila se je Občini Cerknica in prisotnemu županu  Marku Ruparju za vso pomoč in podporo. Župan je v kratkem nagovoru čestital dolgoletni in novi predsednici in Kubu MACE ter se zahvalil za dobro sodelovanje in jim izročil posebno priznanje ob jubileju.

Priznanje Mažoretne in twirling zveze Slovenije

Društvo je prejelo posebno jubilejno priznanje tudi od Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki jim ga je izročila predsednica zveze  Nives Toroš. Tudi društvo je na prireditvi podelilo jubilejne nagrade za dolgoletno aktivno in uspešno delo svojim članom. S številnimi atraktivnimi in kvalitetnimi točkami, mažoretnimi, twirling koreografijami, s katerimi so tudi letos član in članice Mace dosegli številne medalje na državnem prvenstvu in se uvrstili na mednarodna tekmovanja, so navdušili publiko. Občinstvo so navdušile s plesno točko  na zvoke polke tudi bivše članice, ki so se za to priliko  ponovno zbrale. Program so popestrile tudi  nastopajoče iz prijateljskih društev iz Logatca, Komende in Nove Gorice. Prireditev se je zaključila zelo čustveno, saj so se člani s posebno koreografijo poklonili in zahvalili svoji dolgoletni predsednici in ji vsi skupaj izročili poslovilno darilo.

Vir: Plesni klub MACE Cerknica

Foto: Tine Šubic

 

 

___________

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja