Obvestilo

60 let logaške gasilske zveze

Gasilska zveza Logatec, krovna organizacija, ki združuje sedem prostovoljnih gasilskih društev, je v petek v Narodnem domu Logatec s slavnostno akademijo zaznamovala 60-letnico in prevzem prapora.

Kot je uvodoma dejal predsednik logaške gasilske zveze Anton Čuk zveza nudi osnovno pomoč pri usposabljanju, trudijo pa se tudi pri vključevanju mladih v gasilske vrste. »Našo občino so v minulih letih prizadele številne naravne nesreče, ob katerih so gasilci pristopili s polno zagnanostjo, da bi čim bolj omilili posledice nesreč. Kajti biti gasilec ni samo lepo, temveč tudi humano,« je dejal Čuk.

GZL-Čuk

Župan Berto Menard je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da občina kljub varčevanju vedno najde sredstva za gasilce, ki vselej pomagajo, ne glede na čas in okoliščine.

»Z odliko ste opravili vsako delo. Enota čudovito živi in je vpeta v lokalno okolje, kar je tudi namen,« pa je dejal Darko But (na sliki spodaj), generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje in se dotaknil tudi aktualne migrantske krize, v kateri, kot je dejal, poleg varnostnih prevzemamo še številne druge funkcije. Dobro delo na vseh področjih preventive je logaškim gasilcem zaželel tudi Darko Muhič, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije.

GZL-But

V drugem delu slavnostne akademije je voditeljica, sicer predsednica PGD Hotedršica Darja Merlak, podelila gasilska odlikovanja (na sliki),  spominske plakete, zahvale in spominske priponke  najbolj zaslužnim gasilcem, ustanovam in drugim posameznikom.  Zahvalo je med drugimi prejel tudi spletni portal Novice z Notranjske. Darko Muhič pa je Gasilski vezi Logatec za posebne zasluge v gasilstvu podelil posebno priznanje  Gasilske zveze Slovenije.

GZL-gasilska odlikovanja

Slavnostna akademija se je zaključila s prevzemom prapora, ki ga iz sredstev darovalcev krasi 32 zlatih žebljičkov.

Prisluhnite še pogovoru z Antonom Čukom, ki smo ga posneli neposredno po prireditvi.

IC_D0011

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

GZL-publika

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja