Obvestilo

76. obletnica ustanovitve Logaškega bataljona: »Nikoli več! Nikoli več!««

Na proslavi ob obletnici ustanovitve Logaškega partizanskega bataljona je bila osrednja govornica poslanka v državnem zboru Logatčanka Jerca Korče. Spregovorila je o junaški poti bork in borcev Logaškega bataljona, ki so se borili zato, da danes lahko svobodno oblikujemo prihodnost in med drugim dejala: »Naloga vsakega od nas je, da ohranjamo spomin na našo preteklost ter prenašamo zgodbe in pričevanja tistega časa na mlajše generacije. Namen tega ni gojenje preživelih ideologij, gre za opomin sedanjim in prihodnjim generacijam. Nikoli več! Nikoli Več!«

Proslava je bila v restavraciji Izpostave azilnega doma (CVVS) v Blekovi vasi, v nedeljo, 15. septembra, na dan državnega praznika priključitve Primorske k matični domovini, in je bila tudi ena od  prireditev ob prazniku Občine Logatec.  Proslave so se poleg članov Združenja borcev za vrednote NOB Logatec udeležili  tudi člani sosednjih združenj, veteranskih združenj vojne za Slovenijo, prijatelji iz pobratenega Repentabra, tudi njihova županja, ter seveda še živeči borci in borke, med njimi tudi starosta Vinko Jazbec.

Potem ko so praporščaki zavzeli svoja mesta, je prisotne pozdravila predsednica ZB za vrednote NOB Logatec Vesna Jerina ter se še posebej zahvalila vsem, ki so kakorkoli pripomogli k organizaciji proslave, ki se je zaključila s tovariškim srečanjem. Vse pa je povabila tudi na ogled prenovljene Spominske sobe NOB. (Ogled le-te je možen tudi po dogovoru s predsednico Vesno Jerino ali pa predsednikom KO Logatec Tabor Brankom Rupnikom).  V kulturnem delu programa so sodelovale pevke Društva invalidov in upokojencev Logatec pod vodstvom Matije Logarja, mladi godec Timotej Pellis ter Sara Šantelj, ki je poleg recitacije tudi uspešno vodila program.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Poslanka DZ Jerca Korče
Vesna Jerina, predsednica ZB NOB Logatec
Voditeljica in recitatorka Sara Šantelj
Na mladih svet stoji.

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja