Obvestilo

9. DOS Extreme pred startom

Eden največjih kolesarskih dogodkov v Sloveniji, mednarodna, ultramaratonska krožna dirka okoli Slovenije DOS Extreme, bo letos potekala med 7. in 10. majem s startom in ciljem v Postojni. Proga bo dolga 1.235 kilometrov.

Za deveto dirko okoli Slovenije je prijavljeno 74 kolesarjev in kolesark, ki se bodo pomerili v petih kategorijah. Največ zanimanja je seveda za dirko posameznikov, kjer bo na startu 30 kolesarjev, nastopili pa bodo tudi v kategoriji nad 50 let, ženske dvojice, moške dvojice, ležeče kolo in v četvorkah.

»V središču zanimanja letošnje dirke bo zagotovo tudi Marko Baloh, ki bo tokrat z Američanom Kerryjem M. Ryanom vozil v dvojicah ter logaška kolesarja, Uroš Šemrov in Boris Meze, ki bosta nastopila na lesenem kolesu, ki ga je izdelal Gašper Cafuta.Tudi to bo nekaj posebnega in morda bo Slovenija prva, ki bo začela s proizvodnjo lesenih koles,« meni direktor dirke Andrej Berginc, ki napoveduje podobno traso dirke, kot je bila lani, ko je obkrožila Slovenijo.

  1. M. K.

Foto: DOS Extreme 2014 (postojna.si)

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja