Obvestilo

Abonmajski Oh, teater

Za postojnske abonente je v februarju prišla na vrsto monokomedija Oh, teater v izvedbi Talija gledališča. Predstava je opisana kot teatralični stand up, saj ima elemente tako igre kot klasičnega stand up nastopa.

Dobro uro je na odru vladala Barbara Vidovič, ki je občinstvo na humoren način popeljala skozi različne življenjske situacije. Predstavila se nam je v štirih likih – Marti, rekviziterki, Brigitki, garderoberki, Rozaliji, veliki umetnici in Angelci, snažilki – kjer je vsaka od žensk imela svoj pogled na svet in svoj prav o razmišljanju o življenjskih zadevah. S pomočjo različnih likov in njihovih karakterjev je lahko igralka predstavila paleto različnih tem, od nogometa, ekologije, samskega življenja in kapric zmenkov, do nesporazumov med moškimi in ženskami ter ženskim sprenevedanjem in laganjem. Občinstvo tako dobi dobro uro ženskega pogleda na svet.

Pohvale igralki, ki je na odru podala karakterno čiste in med seboj jasno različne like ter  pri tem ni potrebovala skoraj nič kot razsežnosti svojega glasu, giba ter nekaj kosov obleke. Predstava je dinamična in dobro nagovarja preprostega človeka, zatorej občinstvo ob njej ne more ostati ravnodušno. Tudi dvorana Kulturnega doma Postojna se je dobro odzivala na dogajanje na odru. Zanimivo je bilo prehajanje igre v samo dvorano, ko je igralka del nastopa opravila pod odrom. Ob odločnem tempu dogajanja na začetku nekaj akcije morda zmanjka le na koncu predstave.

Predstavo je spremljal napev, ki je domiselno dopolnjeval koncept predstave, in sicer, da se teatralnost dogaja povsod in so naša življenja včasih en velik teater.

Maja Batagelj

Foto: splet

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja