Obvestilo

Adoramus nagrajen kot najbolj obetaven zbor v regiji

Mešani pevski zbor Adoramus je 15. novembra v Zagorju ob Savi na regijskem srečanju Sozvočenja za Osrednjo Slovenijo, ki ga organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti, prejel nagrado za obetavno zasedbo v vrednosti 400 evrov za intenzivne vaje z enim od slovenskih ali tujih zborovodij po izboru zbora v letu 2015. Komisijo sta sestavljala strokovna spremljevalca Helena Fojkar Zupančič in Sebastjan Vrhovnik.

Na srečanju se je MePZ Adoramus predstavil s programom z naslovom Sakralna glasba ameriških skladateljev 21.stoletja.

Na prireditvi v Delavskem domu Zagorje ob Savi se je v sobotnem večeru predstavilo devet zasedb, med njimi pa je bil Adoramus najštevilčnejši. Prvo nagrado regijskih Sozvočenj je prejela ženska vokalna skupina Ana manka iz Ribnice. Odlično pa so se na Sozvočenjih predstavili tudi naši sosedje, Cerkveni pevski zbor Sv. Pavla Vrhnika. Njihova zborovodkinja Patricija Pečar Kumar je prejela posebno priznanje za sestavo sporeda z naslovom Komu zvoni.

Po uspešnem nastopu na regijskem tekmovanju Mešani pevski zbor Adoramus pospešeno nadaljuje z vajami za Gala božično-novoletni koncert simfoničnega orkestra Cantabile, ki bo letos prvič v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Skupaj z MePZ Brezovica, MePZ dr. Frančišek Lampe Črni Vrh in MePZ Stanko Premrl Podnanos bodo zapeli kot Združeni pevski zbor z okoli 180 člani. Na koncertu bodo nastopili tudi Slovenski kitarski kvartet, sopranistka Mojca Bitenc, terbaritonist Lucas Somoza Osterc. V cerkvi svetega Nikolaja v Dolenjem Logatcu bo 26. decembra  še tradicionalni božični koncert pevskih zasedb KUD-a Adoramus

Eva Godina

Foto: Uroš Rok Drnovšek

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja