Obvestilo

Akcijsko snemanje v Postojnski jami

Daniel Roesner, bolj poznan kot Paul Renner – zvezdnik serije Cobra 11 (na vodilni fotografiji)  –  je za pravo akcijsko snemanje poskrbel tudi v Postojnski jami. Plezanje v nevarni steni, drčanje po blatu, vožnja jamskega vlakca, za konec pa še čisto pravo srečanje z zmajevimi mladiči. »Obiskal sem že mnoge jame po vsem svetu, a tako raznolikih oblik v eni sami jami še nisem doživel!«

 Eden največjih nemških filmskih zvezdnikov se je s snemalno ekipo v Postojnski jami podal na Adrenalinsko turo Po poteh Luke Čeča (na fotografiji spodaj). Avtentično doživetje, ki mu je Slovenska turistična agencija namenila pet zvezdic, ga ni pustilo ravnodušnega. Daniel je dokazal, da se ne znajde le v akciji na filmskih platnih, temveč mu je precej domač tudi pristen adrenalinski turizem, ki sledi trajnostni filozofiji. Spretno se je spopadel z vsemi izzivi na poti, kot darilo narave pa je imel tudi to čast, da se je v naravnem okolju srečal s številnimi zmajevimi mladički (Proteus Anguinus). Največje jamske živali, ki sicer niso vajene pozornosti, so v njegovi družbi povsem umirjeno plavale, s čimer so vnovič dokazale, da se v Postojnski jami – tako kot naši gostje – počutijo varno. Prav fascinantno je, koliko sicer sramežljivih jamskih živali, ki se sicer striktno držijo temnih kotičkov, ga je pozdravilo na poti; od jamskega pajka, kobilice, jamskega črička in celo postranice. Sreča ali opreznost?

»Iz dna srca se vam zahvaljujem za nepozabno izkušnjo, sprehod skozi zgodovino in vaše izjemno znanje o jamarstvu, ki ste ga delili z mano,« je v knjigo VIP obiskovalcev zapisal Daniel Roesner, potem pa noč po napornem snemanju preživel v apartmaju Hotela Jama 4* v Parku Postojnska jama.

 V sproščenem pogovoru nam je še zaupal, da je po večletnem napornem snemanju serije Alarm für Cobra 11, ki se predvaja po vsem svetu, Covidno obdobje izkoristil za počitek in regeneracijo. Za obisk Slovenije in doživetje vsega kar ponuja, sta bila dva tedna premalo, je povedal. A je počaščen, da je ta čas lahko izkoristil na tako izjemnih destinacijah kot je tudi Park Postojnska jama.

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja