Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Aleš Žontar in Ana Radivo zmagovalca 4. Istrskega maratona, ŠD Ydria Motors odlično

  1. Istrski maraton, ki ga je letos gostil Koper, je postregel s presežki. Skoraj pet tisoč tekačic in tekačev je preplavilo slovensko Istro, pomerili pa so se na rekreativnem teku na 10 km, polmaratonski dolžini 21 km in maratonu. Najtežjo, maratonsko preizkušnjo sta najhitreje premagala Aleš Žontar, ki je za 42 km potreboval 2:43:51 ure, in Ana Radivo (3:13:01). Istrskega maratona se po tradiciji udeležujejo tudi številni tekači primorsko-notranjske regije. Športno društvo Ydria Motors se je maratona udeležilo s 26 tekačicami in tekači.

Med polmaratonci je bil prvi Švicar David Keller (1:11:50), med polmaratonkami Petra Tratnik (1:22:21), na 10 km pa Jan Klemenčič (35:38) in Katja Martinšek (40:57). Tudi primorsko-notranjski tekaški klubi, med njimi AK Pivka, Logaški Tek je lek,  ŠD Kovinoplastika in ŠD Ydria Motors, ki je v postopku preimenovanja v ŠD ebm-papst Slovenija,so se istrskega tekaškega praznika udeležili v velikem številu. Med tekačicami in tekači ŠD Ydria Motors jih je 12 preteklo polmaratonsko, 14 pa rekreativno 10-kilometrsko progo.  Med ženskami je 3. mesto na polmaratonski razdalji v veteranski kategoriji za ŠD Ydria Motors osvojila  piska teh vrstic, odlično pa so se osrezali prav vsi tekači, ki so opravili zadano nalogo.

Maratonsko razdaljo je uspešno pretekel tudi logaški ultramaratonec Ambrož Jakop (na sliki), ki je tekmo zaradi zdravstvenih težav, ki ga letos pestijo, pred ultraškimi podvigi, ki ga še čakajo, vzel bolj kot trening. Polmaratonsko progo je pretekla tudi »himalajska princesa« Andreja Podobnik, predsednika RS Boruta Pahorja pa tokrat ni bilo med tekači.

Maratonska proga, ki poteka večinoma ob morju, je spet povezala vsa tri obalna mesta, start in cilj maratona in polmaratona je bil tokrat v Kopru. Letos so k prireditvi pritegnili tudi ankaransko občino, kjer je bil start rekreativnega teka. Tekaški vikend se je začel že v soboto z izvedbo tekov za otroke.

Tekov so se udeležili predstavniki kar 26 držav, kar priča o vse večji priljubljenosti te prireditve.

Blanka Markovič Kocen

Foto: istrskimaraton.si, Miran Antončič

 

Ne spreglejte

Minister Cigler Kralj v Postojni: za sproščanje ukrepov v domovih za starejše je še prezgodaj

Po razširjeni seji regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, ki se je je udeležil …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja