Obvestilo

Alpinistični legendi v Babnem Polju

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na pogovor z alpinistoma Nives Meroi in Romanom Benetom v soboto, 11. februarja 2017, ob 14.00  in 17.00.Srečanje bo potekalo v večnamenskem objektu (200 m desno od Rihtarjeve domačije) v Babnem Polju.

Pogovor bo ob prevajanju Mateje Gomboc vodila Alenka Veber, urednica knjige Nives Meroi, NE PUSTIM TE ČAKATI, ki je izšla maja 2016 pri Celjski Mohorjevi družbi. Knjiga vam bo ob koncu srečanja na voljo za 19,50 EUR.

Zaradi prostorskih kapacitet so potrebne predhodne prijave na gsm 041 260 985 ali e-naslov: info@rihtarjeva-domacija.si. Pri prijavi navedite želeno uro.

NIVES MEROI, rojena v Bonate di Sotto, leta 1961, je ena najpomembnejših alpinistk na svetu. V svoji dosedanji karieri se je povzpela na trinajst od štirinajstih osemtisočakov sveta, vselej v navezi z možem Romanom Benetom, Slovencem z do sedaj največ preplezanimi osemtisočaki. Na vse sta se povzpela brez uporabe dodatnega kisika in brez višinskih nosačev. Živita v Fužinah pri Trbižu in sta s svojimi vzponi pustila velik pečat v domačih Julijcih, nato sta nadaljevala z zahtevnimi vzponi v Centralnih Alpah, leta 1994 je sledila Himalaja. (Vir: Celjska Mohorjeva družba)

V pogovoru nam bosta Nives in Roman med drugim predstavila tudi njun vzpon na Kangčendzengi. Vzpon na  tretji najvišji vrh sveta, ki je eden izmed najtežje  dosegljivih. Njuna zgodba se začne (slabo) in konča ( srečno). Prisluhnili bomo zgodbi, ki se ne dotika samo  sveta alpinizma, temveč je to predvsem zgodba o ljubezni in notranji rasti.

Priporočamo prostovoljni prispevek v višini 5,00 EUR. Vsi zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni alpinistoma za njuno odpravo na Anapurno, ki jo načrtujeta v letu 2017.

Vir: Zavod Rihtarjeva domačija

Foto: osebni arhiv Nives Meroi

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja