Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Ambrož Jakop izpolnil dano obljubo

Logaški ultramaratonec Ambrož Jakop je minuli konec tedna odtekel zadnjo etapo lani prekinjenega dobrodelnega teka, Slovenske transverzale, od Hodoša do Sečovelj.  Lani je namreč v domačem Logatcu zaradi šena, akutega vnetja, moral tek prekiniti, nadaljevala pa ga je Sara Kavčič s skupino tekačev, ki so se ji pridružili na posameznih odsekih.

Logatec – Denar, ki ga je Ambrož zbral z dobrodelnim tekom, je bil namenjen za počitnice otrok s posebnimi potrebami iz CUDV Draga, ki so šli na morje tako lani kot tudi letos.  »Tek je bil lani zaključen, a zame ne. Takrat sem si obljubil, da bom zadnjo etapo odtekel. In tu sem, ob letu osorej.  Denar je bi zbran, jutri tečem samo zaradi sebe, da v svoji glavi zaključim zgodbo,« je dan pred startom dejal Ambrož.

Na zadnji etapi sta se Ambrožu na startu ob 4:00 pridružila sotekača Borut Ložar  in Sars Mart ter spremljevalna ekipa Breda Biščak, Miran Antončič in sestra Karmen, na pot pa sta nas pospremila Ambroževa starša, mati Mateja in oče Zdenko Jakop. V Postojni se jim je pridružil še Igor Stegel in skupaj so drobili kilometre do odcepa za Vremščico (Senožeče), kjer je svoj trening zaključila Sars, na Kozini pa se je zaradi obveznosti poslovil še Igor. Borut je vztrajal  vse do Dekanov. Od tod pa do Žusterne v Kopru je Ambrož tekel sam, tam pa se mu je za zadnji del poti do Sečovelj pridružila Marija, v predoru Valeta na Parencani pa še njena hči Viktorija. Ob 17:15 so tekači na mejnem prehodu Sečovlje po 115 pretečenih kilometrih zaključili dobrodelno zgodbo.

»Letos nisem treniral za kak resen tek, nisem imel posebnih ciljev, ker je bilo treba zaradi manjših poškodb treninge omejiti,« je povedal Ambrož, ki naslednjega ultramaratona še ne načrtuje, ogleduje pa si marsikaj. »V prvem planu je stotka v nekem spodobnem času 8 do 9 ur,« dodaja.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miran Antončič

Ne spreglejte

S kolesom po regiji

Destinacija Zeleni kras je skupaj s turistično informacijskimi centri  in predstavniki kolesarjev izdala novo kolesarsko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja