Obvestilo

Ambrož teče

Logaški ultramaratonec Ambrož Jakop, ki je včeraj začel dobrodelni tek po slovenski diagonali, od Hodoša do Sečovelj, v skupni dolžini 375 km,  je s četico tekačev, ki postaja vse večja ob 18. uri tekel mimo Drenovega Griča proti Vrhniki in Logatcu, kjer ga bo zvečer sprejel župan Berto Menard  z vsemi  tukajšnjimi ljubitelji  teka.

Spomnimo, Ambrož teče, da bi otroci s posebnimi potrebami odšli na morje, saj jim letovanje pripada le vsaka tri leta. »V mnogih družinah eden od staršev ostane doma, da lahko skrbi za otroka s posebnimi potrebami; družinski dohodki so posledično toliko nižji in zanje so počitnice še toliko večje darilo,« je prepričan ultramaratonec Jakop, ki je lani pretekel 220- kilometrski ultrabalaton na Madžarskem.
Ambrož bo doma v Logatcu prenočil in pot proti morju  ob prvomajski budnici nadaljeval v nedeljo ob 6.00. Kljub napovedanemu dežju smo logaški tekači trdno odločeni, da ga bomo spremljali in o nadaljevanju dobrodelnega teka, katerega pokroviteljstvo je prevzel predsednik Borut Pahor, tudi poročali.

Blanka Markovič Kocen

Foto: B. J.

Ne spreglejte

Postojnska veteranka z bronasto kolajno na evropskem prvenstvu

Evropsko veteransko prvenstvo v namiznem tenisu je potekalo v  Sandefjordu na Norveškem od 25. junija …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja