Obvestilo

AMD Cerknica pred 40. obletnico

Podskrajnik – Avto moto društvo Lovko Ludvik – Bognar Cerknica je v četrtek, 12. maja,  organiziralo prvi večji sestanek društva pod novim vodstvom. Predstavil se je novi predsednik Boštjan Zrimšek, ki je prevzel vodenje od Draga Hitija. Sestanka so se udeležili predstavniki sorodnih društev in podjetij, ki so povezana z avto-moto področjem iz občin Cerknica, Loška dolina in Bloke.

Junija izlet v Gradec in Puchov muzej

AMD Cerknica želi povečati svoje članstvo in pripraviti nekaj novih projektov. Med njimi bo društvo začelo z izletom v Gradec in Puchov muzej v začetku junija. Člani bodo seveda lahko odšli na izlet ceneje, vabljeni pa so tudi nečlani.

Obnova znanj v prometu

Drugi večji projekt bo preventivno izobraževanje starejših. Organizirali bodo več delavnic na področju izobraževanja v prometu. Potekale bodo v različnih krajih v občinah Cerknica, Loška dolina in Bloke. Namen predavanj je obnovitev znanj v CPP-ju. Vsebina se bo dotikala novosti  pri prometnih znakih in signalizaciji vožnjo v krožiščih, različne prometne situacije, vožnja po avtocesti, in drugo. Predavanja so namenjena starejšim za obnovitev znanj v prometu, kot tudi mlajšim, ki se pripravljajo na vozniški izpit.

Septembra srečanje starodobnikov

Večji projekt pa je srečanje starodobnikov na Cerkniškem jezeru, ki bo predvidoma v nedeljo, 11. 9. 2016. K dogodku bodo poleg starodobnikov, povabili tudi podjetja in društva, ki se ukvarjajo z avtomobilizmom v občinah Cerknica, Loška dolina in Bloke, saj bo na srečanju potekal tudi mini sejem, kjer se bodo lahko predstavila.

AMD Cerknica1

Na sestanku so izmenjali kar nekaj uporabnih in zanimivih informacij o stanju na avtomobilističnem področju. AMD Cerknica obeležuje 40, ZŠAM Cerknica pa kar 60 let delovanja. Moto klub Krokar bo imel prihodnje leto 20 let delovanja. Društva se bodo poskušala povezati in organizirati zanimive dogodke v omenjenih občinah.

Vsi prisotni na sestanku si želijo čim več zanimivih dogodkov, ki bodo povezala ljubitelje avtomobilov, motorjev in bencinskih hlapov.

Besedilo in foto: Boštjan Zrimšek

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja