Obvestilo

Ameriška vojska bo vlagala v našo vojaško infrastrukturo

Američani so se v postojnski vojašnici srečali s podjetniki in obrtniki, ki si želijo sodelovati pri obnovi vadišča Poček in jim predstavili možnosti oddaje ponudb za dobavo blaga in storitev.  Ameriška vojska bo tako  kot prva članica Nata vložila svoja denarna sredstva, nekaj manj kot 200 tisoč  dolarjev, v našo vojaško infrastrukturo.

ZDA so se tako odločile tudi zato, ker ameriška vojska na vajah na Počku pogosto sodeluje. Z omenjenimi sredstvi bodo obnovili staro, dotrajano konjušnico na Bilah,  prisotnim lokalnim podjetnikom in obrtnikom pa so med drugim predstavili tudi seznam blaga in storitev, ki jih bodo predvidoma potrebovali ter jih seznanili s postopkom oddaje ponudbe. Primer pogodbe z izbranim izvajalcem, denimo, lahko obsega celo 75 strani, ni pa nujno, sredstva pa so nakazana v 30 dneh po podpisu. Poudarili so še, da  nastopajo pošteno in pregledno, neizbranim ponudnikom pa sporočijo, zakaj niso uspeli in kako lahko izboljšajo ponudbo.

Ali bodo obnovljeno konjušnico na Bilah uporabili za jedilnico ali poveljniško mesto, v Slovenski vojski še ne vedo, najbolj pa si želijo, da bi tu imeli upravo vadišča in informacijsko točko, ne le za vojsko, temveč tudi za druge uporabnike območja Počka, kot so, lovci, gozdarji in izletniki.

Američani si, kot smo slišali, želijo pomagati ne samo Slovenski vojski, temveč tudi lokalni skupnosti, podjetniki pa v sodelovanju z njimi vidijo dobro poslovno priložnost.

Naložbo bodo izpeljali čez poletje in jo zaključili do septembra, ko bo na Počku potekala velika mednarodna vojaška vaja.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja