Obvestilo

Ameriško-slovenska vaja na Počku – povečan promet med Karavankami in Postojno

S ciljem sodelovanja in razumevanja med pripadniki prijateljskih vojska bo okoli 100 pripadnikov Slovenske vojske in nekaj manj kot 200 pripadnikov oboroženih sil ZDA v soboto na Počku začelo skupno usposabljanje pod imenom Glavni dokaz.  Danes je zato pričakovati povečan promet med Karavankami in Postojno.

Kot so zapisali v Slovenski vojski, usposabljanje organizirajo pripadniki logistične brigade, njegov osrednji del pa bo potekal med 19. in 23. marcem  na Počku, na območju vasi Petelinje in Slovenske vasi ter na letališču v Cerkljah. S skupnim urjenjem naj bi ugotovili, v katerih prvinah so dobri in katere je treba še izboljšati.

Zaradi skupnega usposabljanja bo danes in v soboto mogoče opaziti manjše kolone vojaških vozil, ki pa ne bodo ovirale pretočnosti prometa. Danes bo promet povečan med Karavankami in Postojno, od sobote do prihodnjega petka pa v okolici vadišča v Postojni. Manjše kolone vojaških vozil naj ne bi ovirale pretočnosti prometa. Med 25. in 27. marcem se bodo kolone vojaških vozil vračale proti predoru Karavanke, so še zapisali v Slovenski vojski.

Vir: Slovenska vojska

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja