Obvestilo

Andrej Berginc potrjen za poklicnega podžupana

Postojnski svetniki so na svoji 2. redni seji  potrdili predloge za sestavo odborov in statutarno-pravne komisije ter za podžupana, ki poklicno opravlja funkcijo, kljub nekaterim zadržkom imenovali Andreja Berginca (Mi znamo).

Ker so bile k posredovanju predlogov pozvane vse svetniške skupine in so bile pri tem usklajene,  so svetniki na predlog predsednika Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Gorana Blaška  (SD) o predlogih odločali v paketu in jih potrdili.

Nekoliko burnejša razprava se je razvnela v zvezi z imenovanjem Andreja Berginca za podžupana, ki naj bi poklicno opravljal to funkcijo. Berginc, sicer zaposlen v Policiji, je namreč mnenja, da podžupanska funkcija zahteva polno angažiranost »Ne nameravam sedeti na dveh stolčkih in vleči dveh plač,« je med drugim poudaril na seji.

Poklicni podžupanski funkciji je najostreje nasprotoval Zvonko Černač (SDS), ki je uvodoma spomnil, da Postojna v 20 letih ni imela poklicnega podžupana. Župan Igor Marentič je ob tem povedal, da je Berginca osebno zaprosil, naj prevzame poklicno podžupansko funkcijo in mu izreka polno podporo.

Z 12 glasovi za in 10 proti so svetniki Andreja Berginca  podprli za podžupana, ki bo funkcijo opravljal poklicno.

Berginc bo kot podžupan zadolžen za področja turizma, športa, kulture in varnost, medtem ko bo pri gospodarskih vprašanjih  županov pomočnik Branko Milharčič (SMC), ki velja za izkušenega gospodarstvenika.

Patricija Može, direktorica Centra za socialno delo Postojna, je svetnike seznanila s povzetkom regijskih izvedbenih načrtov na področju socialnega varstva za obdobje 2014 – 2016 in orisala socialne razmere v občini.

Kot je povedala, je gospodarska kriza še poglobila socialno stisko v Postojni, brezposelnost in revščina naraščata. »Vse večje je število vlog za izredno socialno pomoč, v zadnjem času predvsem za hrano,« je povedala Možetova in dodala, da se centrom za socialno delo obeta reorganizacija v regijske, med katerimi bo eden tudi v Postojni.

Svetniki so se na 2. redni seji tudi odločili, da bodo o nadomestnem članu v svetu Knjižnice Bena Zupančiča odločali naslednjič.

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja