Obvestilo

Anja Beber evropska šahovska prvakinja

V Novem Sadu se je od 26. do 30. 12. odvijalo Evropsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Tekmovanja se je udeležilo preko petsto šahistk in šahistov iz 29.evropskih držav . Članica slovenske delegacije je bila tudi desetletna Anja Beber izjemno talentirana  šahistka, ki z velikimi koraki napreduje proti evropskemu in svetovnemu vrhu.
Prvenstvo se je začelo z pospešenim šahom . Začetek se ji ni najbolje posrečil, saj je tekmo odprla z porazom. V nadaljevanju je zaigrala precej bolje in nanizala štiri zmage in ujela priključek z vodilnimi. Naslednji dan je bil na sporedu drugi del, ki pa Anji ni prinesel veliko veselja. Nekaj drobnih napak je prineslo še vedno odlično 6.mesti s katerim pa Anja ni bila zadovoljna.
Naslednja načrtih, vendar je vseeno zadostovalo za trenutno drugo mesto in dobra podlaga za finalni dan.  Dva dneva sta bila namenjena hitropoteznem šahu. Prvi dan ni šlo vse po V finalu ni Anja prepustila nasprotnicam niti točke. Z izvrstno igro in taktiko je nasprotnice potisnila v položaj iz katerega ni bilo rešitve. To je prvi naslov mlade šampionke, ki obeta še veliko vrhunskih rezultatov.

Vir: postojna.si

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja