Obvestilo

Anja Ulaga in Rok Bizjak postojnska športnika leta

Športna zveza Postojna je priznanja za letošnje leto podelila kegljačici Anji Ulaga in lokostrelcu Roku Bizjaku. Košarkar Mitja Nikolič in Društvo upokojencev Postojna pa sta prejela posebno priznanje.

Športnica leta je postala Anja Ulaga, članica Kegljaškega kluba Proteus Postojna, večletna mladinska in kadetska reprezentantka.  Z dobrimi rezultati si je letos priborila  nastop v članski reprezentanci Slovenije, ki nas je zastopala na ekipnem članskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, od koder se je vrnila z bronasto medaljo. V minuli tekmovalni sezoni  je Anja na mladinskem posamičnem prvenstvu osvojila zlato medaljo in naslov državne prvakinje. Naslov prvakinje je osvojila tudi v kombinaciji. Ekipa mladink Proteusa, katere članica je bila tudi Anja, je  postala državni prvak že tretje leto zapored. Glede na dosežene uspehe v letošnjem letu jo je Kegljaška zveza Slovenije proglasila za najboljšo mladinko Slovenije v letu 2015.

Športnik Občine Postojna za leto 2015 pa je Rok Bizjak, član Lokostrelskega kluba MINS Postojna, ki tekmuje z olimpijskim lokom, olimpijsko disciplino. Je aktualni mladinski državni prvak,  lani pa je bil član državne mladinske in članske reprezentance. Daleč najodmevnejši je bil Rokov letošnji nastop na Evropskih igrah v Bakuju, kjer se mu je v članski kategoriji uspelo uvrstiti na 4. mesto v mešanih ekipah. Letos je na Evropskem dvoranskem prvenstvu v Kopru z mladinsko ekipo osvojil tretje mesto, bronasto medaljo na Evropskem mladinskem prvenstvu v Rimu pa bronasto medaljo. Letos bo s člansko reprezentanco skušal pridobiti kvoto za udeležbo na Olimpijskih igrah v Riu.

Športna zveza Postojna je podelila priznanja za leto 2015 športnikom v različnih kategorijah, od najmlajših do tistih, ki so v koledarskem letu zabeležili izredne dosežke. Podeljevali  so jih Igor Marentič, postojnski župan, Rajmond Debevec, večkratni prejemnik olimpijskih medalj, Marijan Nagode, predsednik Športne zveze Postojna in Tomo Tiringer, tajnik Športne zveze Postojna.

Blanka Markovič Kocen

Foto: postojna.si

Športniki - Postojna

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja