Obvestilo

Fantje spod Šilentabra predstavili prvo zgoščenko Domači Zvon

Prvo decembrsko soboto , so Fantje spod Šilentabra razveselili svoje zveste oboževalce na Miklavževem koncertu v nabito polni pivški dvorani Skala. Skupaj z gosti so premierno predstavili svojo prvo zgoščenko z naslovom Domači Zvon. Album, ki je nastal v sodelovanju z izkušenim producentom Alenom Klepčarjem, vsebuje 18 skladb, od katerih so štiri avtorske,  Roka Švaba.
Uspešna pot izkušenih glasbenikov
Fantje spod Šilentabra so svojo glasbeno pot začeli leta 2021, združitev izkušenih glasbenikov iz Ilirske Bistrice in Pivke pa je prinesla izjemne rezultate. Njihova pesem Primorska ljubljena je bila predstavljena na festivalu Števerjan v Italiji, medtem ko je skladba Pogrešal te bom prijatelj moj na festivalu Vurberk prejela srebrnega zmaja ter Šifrarjevo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo. Poleg tega so fantje letos posneli tri videospote, gostovali po Sloveniji ter se predstavili tudi na Hrvaškem in v Italiji.
Obnovljena harmonika Kucler v središču pozornosti
Fantje so občinstvo popeljali skozi različne skladbe, vključno z avtorskimi pesmimi, priredbami slovenskih narodnozabavnih uspešnic in ljudskimi pesmimi. Posebno pozornost so namenili tudi obnovljeni harmoniki Kucler, ki jo lahko slišite v treh skladbah na zgoščenki.
Na odru tudi Božiček in Miklavž
Na odru so se jim pridružili številni gostje, med njimi Miran Žitko, Simon Avsec, Anita Penko, Anja Skrlj, Marko Vatovec, Klapa Škvadra, Alen Klepčar in Ansambel Hram. »Posebej smo ponosni na to, da nam je tako velik dogodek uspelo izpeljati z imeni, ki prihajajo iz pivške okolice,« je povedal David Penko. Prireditev sta popestrila Božiček (Silvo Čelhar) in Miklavž (Danjel Boštjančič), povezoval jo je Gregor Budal.
Zahvale za dolgoletno podporo skupini
Ob koncu koncerta so Fantje spod Šilentabra izrazili hvaležnost številnim pokroviteljem ter županu občine Pivka, Robertu Smrdelju, in ustanovitelju Radia 94, Sandiju Curku, ki sta prejela zahvalo za dolgoletno podporo skupini.
Fantje spod Šilentabra so: Franjo Penko – berda, Damijan Penko – kitara, Mitja Železnik – vokal, Janez Tomažinčič – vokal, Marko Žnidaršič – vokal, Martin Novak – vokal in Boštjan Strle – vokal.
Pivka.si / uredništvo NzN
Foto: Jože Pavzin

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja