Obvestilo

Anže Urbančič z zmago na izboru Racestar v novo dirkaško sezono

Zmagovalec mednarodnega izbora Racestar, ki je na Slovaškem potekalo v začetku meseca, je postal 22-letni Logatčan Anže Urbančič, ki je ugnal 150 drugih voznikov iz sedmih držav.

Anže se je ta teden vrnil z Madžarske, kjer je nastopil na TWC Cup Hungaroring 2015, Renault Clio Cup, in v prvi dirki osvojil tretje mesto. V drugi dirki pa se je ekipa zaradi rahlega dežja in njegove neizkušenosti odločila za dežne gume. Po Anžetovih dobrih začetnih krogih se je proga na njegovo žalost posušila in je padel na peto mesto.

Anžeta smo ob vrnitvi obiskali v domačih Rovtah.

Moto šport je pravzaprav del družinske tradicije pri Urbančičevih, saj je bil oče mehanik za Amortizer ekipo, s katero je vozil tudi Aleš Črnivec z lancio. V slednji je, kot pravi, dirkal že v maminem trebuhu. Starša sta navdušena motorista, toda Anžeta dvokolesniki nikoli niso resno zamikali, medtem ko se je z avtomobilističnim športom srečal že pri štirinajstih.

Potem ko je moral zaradi izjemno visokih stroškov dirkanje za pet let opustiti, si je z zmago na slovaškem izboru Racestar zagotovil financiranje celotne sezone. Pridobil je tudi sponzorje s Češke, nekaj pa je primaknila tudi Lema Racing, slovenska ekipa, za katero Anže tekmuje.

Naslednja Urbančičeva dirka bo Redbull ring, že 24. maja, v Zeltwegu v Avstriji. Stiskamo pesti za mladega Logatčana!

Blanka Markovič Kocen

Foto: osebni arhiv A. U.

ANZE4

Ne spreglejte

Zaključek košarkarskega državnega prvenstva bo tretjič v Postojni

V četrtek, 9. maja, se ob 13.30 v telovadnici ŠC Postojna začne četrtfinale zaključnega košarkarskega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja