Obvestilo

Arso napoveduje zelo vetrovno vreme in zelo izrazit občutek mraza

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo od četrtka sredi dneva do noči na soboto zelo vetrovno vreme. Ob sicer nizkih temperaturah zraka bo zato občutek mraza zelo izrazit.

V višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju bo danes pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 kilometri na uro. Na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 kilometri na uro.

Sicer bo danes popoldne na vzhodu in ponekod na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od dve do sedem, ob morju do devet stopinj Celzija. Ponoči je lahko predvsem na jugovzhodu kakšna snežna ploha.

V petek bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h.

V notranjosti Slovenije in tudi na Primorskem v krajih brez burje (Goriška) bodo od petka do nedelje temperature ves dan ostale pod lediščem. Jutranje temperature bodo večinoma pod -10 st.C.

V sredogorju in visokogorju bodo razmere ekstremne. Občutek mraza zaradi nizkih temperatur (-15 do -22 stopinj C) in vetra bo med -30 in -38 stopinj C.

Vir: Arso

Foto: slometeo.net

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja