Obvestilo

Avantura Tematskih vikednov se pričenja!

Že ta konec tedna v Notranjskem regijskem parku spet zaganjajo Tematske vikende – zanimive in poučne aktivnosti v neokrnjeni naravi, ki so za marsikoga že postale vsakoletna tradicija. Številne družine, pari, skupine prijateljev in posamezniki se namreč izjemno radi udeležujejo opazovanja ptic, kanuarjenja, šole preživetja v naravi, gozdnih iger, zeliščarskih delavnic, preučevanja zverinic Notranjskega parka, vodenega raziskovanja Rakovega Škocjana in drugih vodenih aktivnosti.
Za otvoritev pustolovščine boste v soboto, 30. 5., z ornitologinjo Evo Vukelič pobliže spoznali svet ptic na Cerkniškem jezeru. V nedeljo, 31. 5., pa boste lahko s čolni zapluli skozi legendo o nastanku Cerkniškega jezera in si brisali solze ob tragični zgodbi notranjskih Romea in Julije, pa tudi zaradi ganjenosti ob lepoti jezerske narave.

Številne raznolike dejavnosti se bodo vsako soboto in nedeljo vrstile do konca septembra. Aaktivnosti brezplačne (razen rekvizitov in materialov), saj jih omogoča projekt LIFE Stržen.

NRP/Uredništvo NzN

Foto: Tine Vučko in Ljubo Vukelič

 

 

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja