Postojnska jama Triglav
Obvestilo

»Avenija« je Slivice povezala z Uncem

 »Dobrodošli na aveniji Slivice,« je ob včerajšnji slovesnosti ob zaključku gradnje pločnika, kanalizacije in rekonstrukcije vodovoda Unec, Slivice dejal cerkniški župan Marko Rupar, počaščen z velikim obiskom krajanov, ki so se nove pridobitve seveda močno razveselili. Gre namreč za hodnik za pešce v dolžini 495 metrov, javno razsvetljavo, rekonstrukcijo meteorne kanalizacje …

Zaradi sočasne gradnje stanovanjske soseske, ki jo financira podjetje Kolektor Koling se je investicija nadaljevala po javni poti do križišča v naselju Slivice. Ta del investicije je obsegal gradnjo kanalizacijskega omrežja v dolžini 320 m, izdelavo javne razsvetljave, rekonstrukcijo meteorne kanalizacije in vodovoda ter obnovo vozišča, ob katerem je tudi hodnik za pešce. Celotno investicijo v višini dobrih pol milijona evrov je financirala Občina Cerknica. V tem znesku pa ni zajeto asfaltiranje ceste od križišča z regionalno cesto do vhoda v novo stanovanjsko sosesko, ki ga je financiralo podjetje Kolektor Koling v sklopu skupne izgradnje komunalnih vodov.

Kot je v svojem nagovoru poudaril župan Rupar, je investicija povezala Slivice z Uncem, hodnik pa je zagotovil večjo varnost pešcem, predvsem otrokom. »Vse, kar sodi v javno infrastrukturo, je na tem območju narejeno,« je dejal župan, vidno zadovoljen z zaključkom del, in dodal, da bodo s posekom lipe na križišču z regionalno cesto zagotovili tudi umirjanje hitrosti voznikov.

Novo investicijo je blagoslovil župnik Gregor Gorenc. »Celotna investicija je bila izvedena z namenom zagotavljanja življenja v čistejšem in kvalitetnejšem okolju. Če se potrudimo še z dobrimi odnosi, tako s sosedi, sokrajani, prijatelji, potem bo namen izpolnjen, potem nam bo vsem skupaj zares uspelo,« je uradno slovesnost slikovito zaključila Jasna Zalar z Občine Cerknica.

Blanka Markovič

Foto: Ljubo Vukelič

 

Ne spreglejte

Cerknica: V dveh urah pobrali za 1,5 m3 odpadkov

Zaposleni v Notranjskem parku in na Občini Cerknica so združili energijo, dobro voljo in željo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja