Obvestilo

Avgusta začetek gradnje prizidka k Zdravstvenemu domu Logatec

Konec julija sta župan Občine Logatec Berto Menard in direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej z direktorjem GPI Tehnika Dragom Muhičem podpisala pogodbo o izgradnji prizidka k ZD Logatec. V pritličju bo urejena nova, večja lekarna, v nadstropju in mansardi pa bo dodatne prostore dobil zdravstveni dom. Dela za izgradnjo prizidka se bodo začela konec avgusta in bodo končana jeseni 2023.

 

Občina Logatec in Lekarna Ljubljana sta zaradi potreb po dodatnih prostorih za izvajanje lekarniške dejavnosti in dejavnosti zdravstvenega doma 24. 7. 2020 sklenili Sporazum o sofinanciranju za izgradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Logatec.

Leto dni za končanje del

Najugodnejši ponudnik na skupno javno naročilo GPI Tehnika d. o. o. bo avgusta 2022 pričel z izvedbo GOI del za prizidek. V skladu s pogodbo je predvideno, da so dela izvedena v roku 12 mesecev od prevzema del. Vrednost pogodbenih del, v katero je vključena končna izdelava lekarne v pritličju, prostori v nadstropju in mansardi pa do podaljšane III. gradbene faze, znaša približno 1,3 milijona evrov (brez DDV), ki jih bo zagotovila Lekarna Ljubljana. Neizdelane prostore za Zdravstveni dom Logatec bo dokončala občina.

Konec avgusta polaganje temeljnega kamna

»To je dan veselja, saj naši občani nujno potrebujejo večjo, sodobno lekarno in dodatne prostore za izvajanje zdravstvene dejavnosti. Z Lekarno Ljubljana, ki zagotavlja lekarniško dejavnost v naši občini, smo vedno odlično sodelovali, kar se je pokazalo tudi pri tem projektu.  Z današnjim podpisom pogodbe se mi je iz srca odvalilo res veliko breme in resnično se veselim, da se bomo konec avgusta ponovno srečali ob postavitvi temeljnega kamna novega in težko pričakovanega prizidka k Zdravstvenemu domu Logatec. Hvala vsem,« je svoje zadovoljstvo ob podpisu izrazil župan Občine Logatec Berto Menard.

Ključna vloga lekarniških delavcev za ohranjanje zdravja ljudi

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je poudaril, da si Lekarna Ljubljana v vseh lokalnih okoljih, kjer je prisotna, nenehno prizadeva za izboljševanje dostopnosti do lekarniških storitev. »V Lekarni Logatec smo si že več let prizadevali za izboljšanje pogojev, za večje in modernejše prostore za opravljanje lekarniške dejavnosti, s čimer bi izboljšali oskrbo ljudi, ki potrebujejo zdravila in strokovni nasvet. Kako pomembna, ključna je vloga lekarniških strokovnih delavcev za ohranjanje zdravja ljudi, se je potrdilo v zadnjih dveh letih, v času epidemije novega koronavirusa, ko so bili lekarnarji praktično edini stalno dostopni zdravstveni delavci.«

1.170 kvadratov uporabnih površin 

Prizidek s tremi etažami ima približno 1.170 m2 uporabnih površin. Osnovna oblika prizidka je pravokotne oblike z ravno streho, na jugovzhodni in jugozahodni strani se bo stikal z obstoječim objektom Zdravstvenega doma Logatec. Predvidena sta dva vhoda, in sicer z jugozahodne in severovzhodne strani. Gre za skeletno gradnjo z AB vogalnimi slopi in leseno  fasado ter prav tako lesenimi pregradnimi stenami. Parkirne površine bodo uredili na obstoječem parkirišču.

Občina Logatec/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja