Obvestilo

B. Menard: Pokojnine so prenizke

V Centru veteranov Logatec so se v nedeljo srečali upokojenci notranjske koordinacije. Gre za tradicionalno srečanje društev osrednjeslovenske regije, ki ga je tudi letos obiskalo lepo število članov upokojenskih društev.

Uvodoma so udeležence pozdravili predsednik Društva upokojencev Logatec Vladislav Puc, podpredsednica Mestne zveze upokojencev in predsednica Sveta SPIZ-a Anka Tominšek in logaški župan Berto Menard. Slavnostni govornik je bil predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana in predsednik Evropskega združenja organizacij starejših za starejše Marjan Sedmak.  V kulturnem programu pa so nastopili združeni pevski zbori.

»Gledano na splošno, položaj upokojencev v Sloveniji ni tako slab, pokojnine pa so v primerjavi s plačami prenizke. Ljudem je iz dneva v dan težje, predvsem v teh mesecih, ko je treba kupiti kurjavo in ozimnico,« je povedal župan Menard, ki ocenjuje, da je v Logatcu okoli 2.000 upokojencev, in dodal, da občina tudi za pomoč upokojencem vsako leto zagotavlja  sredstva Centru za socialno delo, pomagata pa jim še Rdeči križ in Karitas, vendar po njegovem mnenju to ni dovolj.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja