Obvestilo

»Barvna izzivanja« – razstava slik, ki so avtorjem predstavile pravi izziv

Se sprašujete zakaj? Ker se je tokrat pet dolgoletnih članov Društva likovnikov Logatec prvič predstavilo z deli v tehniki risanja akril, katere so  ustvarili pod budnim očesom mentorja Jurija Kravcova, akademskega slikarja, ki je pred leti prišel v Slovenijo, že nekaj časa pa je tudi član logaškega likovnega društva.

Jurij Kravcov: «Seveda ni isto ali podajaš svoje znanje nekomu, ki je šele stopil v svet likovne umetnosti, ali pa nekomu, ki je že uveljavljen, ki je dobro poznan po svojih delih. Tako jih je bilo treba samo še uvesti v skrivnosti akrilne tehnike«.

»In na današnji razstavi so pokazali, da so se avtorji z njo dodobra spoprijateljili. Nastala je vrsta odličnih del, katera so vredna občudovanja,« jih je pohvalila  likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Dodala pa je, da bo potrebno še kar nekaj kilometrine, da bodo dosegli ustvarjalni vrh.

Odprtje razstave je bilo na prav nič suh ponedeljek, 2.sušca, zvečer v Stekleni galeriji Večnamenske športne dvorane Logatec. Z Larino pesmijo in še nekaj drugimi sta občinstvo navdušili citrarki Brigita Nagode in Urša Rožmanec. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za brbončice. Prireditev je finančno podprla Občina Logatec.

Društvo likovnikov Logatec vljudno vabi na ogled razstave. Pridite v času, ko je odprta športna dvorana – vse do 23. marca imate čas!

Besedilo in slike: Brane Pevec

Na vodilni fotografiji: SONJA MIHELČIČ  ROMANA PIRMAN  MILENA JUREŠ  DUŠAN MIHELČIČ   JANEZ OVSEC

Anamarija Stibilj Šajn in Jurij Kravcov

Brigita Nagode in Urša Rožmanec

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja