Obvestilo

Begunci, ki so prenočili v Logatcu, dopoldne na pot proti Avstriji

Begunski krizi in valu beguncev ni videti konca. V obvladovanje situacije se tako na državni kot na lokalni ravni vlaga ogromne napore v kadru in virih.

Sistem zaščite in reševanja je v celoti vključen v izvajanje začasne nastanitve in humanitarne oskrbe beguncev, prav tako tudi vsi sestavi za zaščito, reševanje in pomoč Občine Logatec. Do srede, 28. oktobra 2015 popoldan, so bile namensko dežurne enote, ki izvajajo logistiko in podporo CZ logaške občine Logatec, vključene v pomoč pri nameščanju beguncev v nastanitvenem centru na Vrhniki.(na fotografijah)  »To smo storili zato, ker je kolegov z Vrhnike preprosto premalo za 24-urno delo v centru, in to vsak dan in za nedoločen čas,« sporočajo iz logaške civilne zaščite. Preko sistema vzajemne pomoči sta bili Občina Logatec in Mestne občina Ljubljana pozvana za pomoč. Od ponedeljka, 26. oktobra,  do nedelje, 1. novembra 2015, bodo logaške enote pomagale Vrhniki.

V sredo 28. oktobra  zvečer, pa je bil napolnjen tudi namestitveni center Logatec. »Tako smo med 22. in 4. uro sprejemali, nastanili in oskrbeli 223 beguncev. Gre za begunce različnih narodnosti, pretežno so to ranljive skupine. Omenjena skupina beguncev bo danes v dopoldanskih urah z organiziranim prevozom zapustila center in nadaljevala pot do avstrijske meje.

Logaška Civilna zaščita, taborniki roda Srnjak, skavti stega Logatec 1, kinologi ŠKD Logatec, tehnično-transportna ekipa SSK Logatec (Lovci na daljave), pripadnik društva za opazovanje vremena in podnebja, ekipa kluba logaških Študentov, bolničarji Območnega združenja Rdečega križa Logatec, delavci in prostovoljci RK Logatec ter prostovoljni gasilci so že tri dni in tri noči na nogah in so že naredili več kot 570 ur prostovoljnega dela.

»Za minulo in bodoče delo se prav vsem, ki so in še bodo delali, iskreno zahvaljujemo, da skupaj dajemo srčnost, potrpežljivost in humanost do pomoči potrebnim,« še sporočajo iz   štaba Civilne zaščite Logatec.

/B. M. K./

Foto: Blaž Korenč

Begunci-Vrhnika-pomoč Logatca6-Blaž

Ne spreglejte

Skupinska likovna razstava Martine Starc, Ljudmile Dolenec n Janeza Ovsca

Kaj imajo skupnega Martina Starc, Ljudmila Dolenec in Janez Ovsec? Vsi so člani logaškega likovnega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja