Obvestilo

Bliža se praznik likovnikov

Prihodnjo soboto, 11. julija, bo Logatec zaživel v likovnem ustvarjanju. Tukajšnje društvo likovnih umetnikov namreč pripravlja tradicionalno Likovno kolonijo, ki bo potekala v prijetnem okolju  Centra civilne zaščite in reševanja  – Blekova vas – Logatec.

»Udeleženci bodo vsak na  svojstven način poskušali upodobiti specifike  Logatca  in njegove okolice, na izbiro pa je   tudi kakršna koli  druga tema … Tehnika je prosta,« pojasnjuje predsednik logaških likovnikov Janez Ovsec in dodaja, da bo možnost tudi kiparjenje v lesu ali drugih materialih.

Za slikarski in kiparski material ter pribor poskrbi vsak sam, »na voljo pa bodo voda in elektrika ter lepo vreme,« hudomušno napoveduje sogovornik.

Program se bo po njegovih besedah začel med 8. In 9. uro ob jutranji kavi in rogljičku, ko bodo udeleženci dobili tudi napotke v zvezi s potekom kolonije. Sledilo bo dopoldansko ustvarjanje oziroma ogled katere od logaških zanimivosti, ki se bo po kosilu nadaljevalo do večernega druženja in priložnostne razstave nastalih likovnih del in degustacije domačih dobrot.

Zaradi lažje organizacije likovne kolonije je obvezna   predhodna prijava ( na GSM  041 365 329 ali na  janez.ovsec@kabelnet.net  ) najkasneje do 9. Julija 2015 (JO., B. M. K.)

Foto: arhiv društva

Ne spreglejte

Kljub odpovedi karnevala v Cerknici v nedeljo veselo!

Obiskovalci, našemljeni in tisti »tazaresni« so se namreč zabavali pod šotorom pred OŠ Cerknica, saj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja