Obvestilo
16. odprto prvenstvo MTZS - Nova vas, Bloke

Bloke dva dni v znamenju državnega prvenstva mažoretnih in twirling veščin

Nova vas na Blokah (dvorana Bloški smučar), 23. januarja – Danes se je v Novi vasi odvijal prvi dan predtekmovanja za 16. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Dekleta so se predstavila sodnikom in gledalcem z obveznimi telesnimi gibi (prvine baleta) in obveznimi elementi s palico.

Nada Skuk in MACE Cerknica. 16. odprto prvenstvo MTZS - Nova vas, Bloke.
Nada Skuk, predsednica MTZS in MACE Cerknica. 16. odprto prvenstvo MTZS – Nova vas, Bloke.

Sobota je bila namenjena trem nižjim nivojem: C1, C2 in C3. Cerkniške MACE so imele danes kar 18 predstavnic, Twirling klub logaških mažoret 9 in Prosvetno društvo Horjul 7, prav vsa dekleta pa so samozavestno zastopala klubske barve. Poleg izpostavljenih društev (iz naše regije oz. okolice) so na prvenstvu zastopana tudi številna druga društva iz celotne Slovenije. V zvezo MTZS je namreč vključenih okrog trideset društev. Tekmujejo pa tista, ki so svoje tekmovalce vključila v solo in prosti program.

Jutri je pred nami še drugi tekmovalni dan, v katerem se bodo tekmovalci pomerili na treh višjih nivojih B, A in Elite, prav tako v obveznih telesnih gibih in elementih s palico, najvišji nivo pa še v kratkem programu.

Za vzpodbujanje nadarjene mladine bo priložnost tudi jutri. Vsa tri posebej omenjena društva bodo imela svoje predstavnike na vseh treh zahtevnostnih nivojih nedeljskega programa. Tekmovanje se pričenja ob 9. uri in bo trajalo vse do poznega popoldneva. Lepo vabljeni v dvorano Bloški smučar v Novi vasi!

Vabilo si lahko ogledate TUKAJ. Povezava do Facebook dogodka je na voljo TUKAJ.

Miha Belca

Ne spreglejte

Pust v Cerknici 2024 v znamenju čebel

V Kulturnem domu Cerknica je včeraj že predpustno završalo. Prisotne na butalski novinarski konferenci je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja