Obvestilo

Bloke: najvišje občinsko priznanje tokrat Antonu Perčiču

Ob občinskem prazniku Občine Bloke, ki ga je tudi letos zaznamovala cela paleta dogodkov, so na osrednji proslavi tradicionalno podelili Antonu Perčiču za uspešno vodenje društva upokojencev Martin Krpan Bloke.

Perčič je vodenje društva prevzel leta 2014 in ga vodil vse do letošnjega leta, ko se je na občnem zboru zamenjalo vodstvo.

Širitev članstva

Pod njegovim vodstvom je bilo društvo zelo aktivno. Zaradi obširnega in nadvse zanimivega programa se je povečalo število članov, v društvo pa so se vključili tudi upokojenci  iz sosednjih občin Cerknice, Sodražice, Loške doline, Velikih Lašč, Loškega Potoka, pa tudi iz Ljubljane in Borovnice. Konec letošnjega leta je imelo že 293 članov.

Številne aktivnosti društva

V društvu upokojencev Martin Krpan Bloke so pod vodstvom njenega predsednika Antona Perčiča organizirali več sekcij, v katere so se lahko vključili člani društva upokojencev glede na njihov interes.

Društvo za svoje člane organizira tudi številne izlete, večdnevna letovanja v hotelu Delfin v Izoli, celodnevna kopanja in petkova ali sobotna popoldanska kopanja s plesom. V sodelovanju z Občino Bloke enkrat letno  organizira tudi srečanje okroglih jubilantov 70, 80 in 90-letnikov. Enkrat letno za svoje člane organizira tudi tradicionalni društveni piknik.

V organizacijo vseh navedenih aktivnosti pa je bilo treba vložiti veliko truda in energije pa tudi iznajdljivosti, ki jo je v organizacijo društva v vseh letih njegovega vodenja vložil predsednik društva g. Anton Perčič.

S podelitvijo najvišjega občinskega priznanja se je Perčiču za vloženi trud v vodenje društva zahvalila tako Občina Bloke kot tudi članstvo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Matic Jakopin

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja