Obvestilo

Bloke s številnimi prireditvami v občinski praznik

Občina Bloke, ena najbolj odmaknjenih notranjskih občin, znana predvsem po neokrnjenih naravnih zakladih, te dni praznuje občinski praznik, ki ga bodo zaznamovali s številnimi prireditvami. Tako se bo jutri, v soboto, 10. 9.,  na športnem igrišču Studenec odvijal nogometni turnir, ob 19.00 pa odprtje večnamenskega objekta pri Sveti Trojici, Pred odprtjem ob 18.00 uri bo pri Sveti Trojici nedeljska sveta maša. V kulturnem delu prireditve bodo sodelovali:  Mladinski pevski zbor Bloke in -Elizabeta in Viktorija Kraševec. Po prireditvi bo manjša pogostitev, ki jo bodo pripravile gospodinje iz Trojiške fare.

Praznična nedelja

Posebej slovesna bo nedelja, ko bo že ob 10.00 tek po Blokah s startom ob Bloškem jezeru, med 14. in 15. uro pa zbor traktoristov na Studencu na Blokah z blagoslovom  le-teh in traktorjev.

XIII. Mihaelov sejem

Vrhunec prazničnega dogajanja bo brez dvoma tradicionalni Mihaelov sejem, ki ga bodo odprli v nedeljo, 18. septembra, ob 10.00 na rondoju pred osnovno šolo v Novi vasi, ob 13.00 pa bo veselica z ansamblom Tomaža Rota na parkirišču pred občino.

Nova stanovanja na Blokah

V petek, 23. septembra, bo opoldne  odprtje stanovanjskega bloka Velike Bloke 3C , v soboto ob 15.00 pa pohod na Blošček z družabnim srečanjem.

Osrednja občinska proslava

V petek, 30. septembra, bo ob 18.00 v dvorani Bloški smučar osrednja občinska proslava s kulturnim programom in podelitvijo občinskih priznanj.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja