Obvestilo

Bloke: vsak dan naj bo dan prijaznosti

Mednarodni dan prijaznosti, 13. november, bodo na Blokah obeležili na prav poseben način. Ob sodelovanju tamkajšnje Točke moči in društva upokojencev bodo nasmeh na usta pričarali pričarali svojim starejšim sokrajanom.

 Vodja bloške Točke moči Sanja Ivič je povedala, da so idejo dobili v projektu Naključna prijaznost Društva Humanitarček.  Starejše, med katerimi so tudi osamljeni, bodo razveselili z lepo besedo in drobnimi pozornostmi. Kot je povedala Ivičeva, trenutno nastajajo rokavice in risbice otrok, ki jih bodo razdelili občanom.  »Skušamo jih spodbuditi, da vsak v svojem okolju poišče ljudi, ki so osamljeni in jim nameni kako drobno pozornost, četudi je to samo topel pogovor ali povabilo na čaj,« dodaja sogovornica. »Akcija je nastala tudi v smislu povezovanja z našimi uporabniki, pripadniki starejše generacije, ki na spletu ne najdejo smisla povezanosti,« dodaja sogovornica. V bloški Točki moči bodo tudi v prihodnje skušali organizirati različne dobrodelne akcije. Sicer pa je lahko prav vsak dan dan prijaznosti.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja