Obvestilo

Bloke: z rebalansom proračuna tudi do boljše infrastrukture

Bloški svetniki so na novembrski seji soglasno potrdili rebalans Odloka o proračunu za leto 2015. »Rebalans je bil potreben zaradi uskladitve investicijskih odhodkov z dejansko opravljenim delom,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal bloški župan Jože Doles. Po njegovih besedah se je pri  izgradnji prostorov vrtca pokazala potreba po ureditvi zunanjih površin in vhodnega portala v OŠ Toneta Šraja Aljoše, zato so v rebalans proračuna uvrstili  novo postavko v vrednosti 48.000,00 evrov.

»V Občini Bloke smo povečali obseg obnovitvenih del na prometni infrastrukturi. Dodatno smo uredili in asfaltirali  lokalno cesto Studeno –Radlek v dolžini 1.400 metrov ter v ta namen povečali sredstva za investicije in vzdrževanje cest za 47.000,00  evrov,« pojasnjuje Doles. Dodatna sredstva v višini 17.000,00 evrov  so namenili še za ureditev parkirnih površin in drugih posodobitev v naselju Sveta Trojica. Sredstva za omenjena povečanja so po županovih besedah prerazporedili iz projekta  Okoljska infrastruktura Bloško jezero – Volčje. Ta projekt se bodo zaradi zamud pri izbiri izvajalca realizirali v letu 2016.

Osnutek proračuna za leto 2016 bodo na Blokah predvidoma sprejeli v decembru 2015.

Zaradi uskladitve z zakonodajo so bloški svetniki sprejeli tudi nov pravilnik o plačah in prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Bloke.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja