Obvestilo
Otvoritev trgovine Pri Darji, 19. marec 2016. Foto: Paolo Tanze
Otvoritev trgovine Pri Darji, 19. marec 2016. Foto: Paolo Tanze

Bloška Polica: Prenovljena trgovina Pri Darji ob odprtju navdušila zbrano množico

Bloška Polica – V soboto popoldne se je na Bloški Polici, po nekaj tedenski prenovi, v velikem slogu odprla prenovljena trgovina Pri Darji. Trgovina, specializirana za prodajo oblačil za vse priložnosti in okuse, ki letos obeležuje osemindvajset let delovanja, je doživela korenito preobrazbo, obogatena je tudi s kotičkom lokalnega zlatarskega mojstra. A kolektiv petih zaposlenih se strinja, da nečesa zagotovo ne bodo spreminjali. Anja Lekšan Troha zagotavlja, da bodo osebni stik z vsako stranko, pomoč pri izbiri modelov in ustreznih konfekcijskih številk, svetovanje pri kombinaciji različnih kosov oblačil in modnih dodatkov, ostali sinonim za njihovo trgovino. Prav tako bodo tudi v prihodnje ostali najbolje založena prodajalna s kavbojkami na Notranjskem.

IMG_9113Daljnega leta 1988 je trgovina Pri Darji na Bloški Polici prvič odprla svoja vrata. V tistem času je kot ena prvih družinskih trgovin na Notranjskem občanom takratne občine Cerknica in okoličanom ponudila mešano blago. Po osemindvajsetih letih, po tretji večji prenovi, se trgovina Pri Darji na Bloški Polici predstavlja v popolnoma novi, sodobnejši luči. Trgovina, ki je v zadnjih letih specializirana za prodajo oblačil, odslej deluje kot šik butik, ki se ga ne bi branili tudi v kakšnem velikem mestu. S 110 kvadratnimi metri je trgovina, po prenovi, kar za polovico večja kot prej, ima ločen moški in ženski del ter tri velike garderobe prijetnega izgleda. V trgovini je zaposlenih pet prodajalk oziroma še bolje rečeno svetovalk, saj trgovina slovi po izjemnem osebnem pristopu. Med njimi velja posebej izpostaviti Anjo Lekšan Troha, ki od mame Darje počasi prevzema vodenje trgovine, a je obenem tudi prodajalka in stilistka ter idejna vodja tokratne korenite prenove. Prenovljena trgovina, kjer vam kupljene hlače tudi brezplačno skrajšajo, nudi široko paleto oblačil za različne priložnosti, od klasičnih krojev, do oblačil sodobnejših oblik in vzorcev. Poleg oblačil, nogavic in šalov, imajo tudi veliko izbiro torbic, ogrlic in drugih modnih dodatkov. Po novem pa je trgovina obogatena še s kotičkom zlatarskega mojstra Petra Dragoliča.

IMG_9102Prireditve ob odprtju, ki jo je vodila Ana Tavčar Pirković, sta se udeležila tudi župana občin Cerknica in Loška dolina, Marko Rupar in Janez Komidar, ki sta pohvalila delo in pomen trgovine v širšem okolju. Cerkniški župan je spomnil, da so se po osamosvojitvi male trgovinice odpirale kot gobe po dežju, a da so obstale le redke in da je trgovina Pri Darji ena od teh, in da si zato zaslužijo še posebne čestitke.

Tik pred slovesnim rezanjem traku je zbrana množica v čast ekipi trgovine, pod taktirko Eve Hren, zapela vse naboljše – otvoritev je namreč potekala na enak datum, kot se je pred osemindvajstimi leti začela gradnja trgovine, ki so jo nato leta 1988 odprli 4. julija.

IMG_9120V trgovini odslej tudi kolekcija zlatarja Petra Dragoliča
Poleg oblačil in modnih dodatkov je v trgovini moč najti tudi kolekcijo nakita zlatarskega mojstra Petra Dragoliča. Za portal lokalniutrip.com je povedal, da je prodaja v trgovini Pri Darji zanj nova stopnica, saj si želi svoje kolekcije in ročno izdelan nakit prikazati kot bolj dostopen širši populaciji. Temu primeren je tudi nabor predstavljenih izdelkov, Peter se je odločil, da na ogled postavi predvsem nakit iz srebra ter pozlačene kose, ki vsebujejo različne prave kamne igrivih barv in so primerni za vse priložnosti. Cene izbranega nakita se gibljejo med 50 in 70€ in so, kot pravi Peter, “dostopnejše tako mladim, kot mladim po srcu.”

V obširnem intervjuju, ki ga je opravila Klavdija Hiti, lahko izveste še veliko več zanimivega, kar je za portal lokalniutrip.com povedala Anja Lekšan Troha.

[smart-photo width=”100%” can_zoom=”false” can_change_mode=”true” draggable_zoom=”false” zoom_size=”fill” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#000000″ title_expanded=”true” slideshow=”false” tooltips=”true” tooltip_close=”Zapri” tooltip_full_screen=”Celoten zaslon” tooltip_random=”Naključna” tooltip_see_all_photos=”Poglej vse fotografije” tooltip_see_other_albums=”Poglej drug album” tooltip_slideshow=”Prezentacija” tooltip_toggle_thumbnails=”Predogledne sličice” tooltip_zoom=”Povečaj”] [/smart-photo]

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja