Obvestilo

Bloški proračun sprejet – večjih investicij ne bo

Bloški svetniki so sinoči potrdili predlog občinskega proračuna za leto 2015, ki predvideva prihodke v višini 1.786 077 evrov ter odhodke v višini 2.082 688 evrov. Proračunski primanjkljaj v višini 296.611 evrov bodo pokrili s prenosom sredstev iz leta 2014 v načrtovani višini 350.000 evrov.

»Tako je predlagani proračun za l. 2015 uravnotežen,  predvsem pa poskuša uresničiti zastavljene cilje vseh proračunskih porabnikov, in to ne glede na slabšo javnofinančno situacijo ter gospodarsko krizo, ki vse bolj narekuje prilagojeno delo oziroma načrtovanje v občini,« je prepričan bloški župan Jože Doles.

Ker razpisov za evropska sredstva do sprejetja nove finančne perspektive letos ne bo, bo manj tudi investicij, saj so večino teh v minulih letih na Blokah  izpeljali prav z omenjenimi sredstvi.

»Med letošnjimi prednostnimi nalogami bodo gradnja novega vrtca,  urejanje okoljske infrastrukture na Bloškem jezeru ter gradnja komunalne infrastrukture v obrtno-industrijski coni na Velikih Blokah,« je povedal Doles.

Bloški svetniki so Davida Hitija, Zdravka Avsca, Anico Intihar Zabukovec, Alojzija Mazija, Franca Marolta in Vojka Mlakarja   imenovali v svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter potrdili letni program športa.

Blanka Markovič Kocen

Na fotografiji Bloško jezero (Stane Jakopin)

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja