Obvestilo

Bloško jezero – najlepši izletniški kraj

Turistična zveza Slovenije  je v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna Bloško jezero izbrala za najlepši izletniški kraj. Drugo mesto je v tej kategoriji zasedla Stara Fužina Bloško jezero – najlepši izletniški kraj

v Bohinju, tretje pa Mojstrana.  Prejemnika priznanja sta bila Občina Bloke za ureditev jezera in okolice ter podjetje HIA, d.o.o., za gostinsko ponudbo in prenočitvene zmogljivosti.

Sklepni del akcije z razglasitvijo najboljših v posameznih kategorijah je letos potekal v Radencih, častni pokrovitelj  projekta s tekmovanjem, ki pripomore h gostoljubnejšemu sprejemu obiskovalcev in boljši kakovosti bivanja vseh prebivalcev Slovenije, je bil tudi letos predsednik države Borut Pahor.

V tekmovanju z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja so sodelovali kraji, razdeljeni po kategorijah, prilagojenih značilnostim naselja in njegovi turistični ponudbi. V panožnih tekmovanjih so se pomerili še kampi, mladinska prenočišča in Petrolovi bencinski servisi. Posebej so bila ocenjena mestna, trška in vaška jedra ter tematske poti. Letos so vnovič ocenjevali tudi slovenske vojašnice, potekalo pa je tudi spletno glasovanje za najlepše, najgostoljubnejše večje mesto, zdraviliški in turistični kraj.

Blanka Markovič Kocen

Foto: bloke.si, blosko-jezero.si

blosko-jezero3-bloke-si

blosko-jezero2-bloke-siblosko-jezero-4-bloke-si

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja