Obvestilo

Bo Cerknica dobila mestni park?

Na cerkniški občini imajo idejni projekt, po katerem naj bi na robu mesta zrasel pravi park z otroškimi igrišči. Kot je povedal župan Marko Rupar, je park zaenkrat le ideja, v naslednjih štirinajstih dneh pa bodo ugotovili, ali je uresničljiva. Park naj bi namreč uredili na območju med pokopališčem in sosednjimi bloki ob cesti za Dolenje Jezero. Zemljišče je v lasti zasebnikov in sklada kmetijskih zemljišč. »Z lastniki se bomo poskušali dogovoriti za odkup zemlje, če bomo uspešni, pa bomo pred samo gradnjo morali spremeniti še občinski podrobni prostorski načrt,« pravi Rupar.

Če bo občina pri tem uspešna, bo v prihodnosti tam zrasel park, ki ga, tako je prepričan Rupar, Cerknica potrebuje. »Število prebivalcev se je povečalo, v tamkajšnjih blokih pa tudi sicer v Cerknici je veliko otrok, za katere je zdaj premalo poskrbljeno.« V parku naj bi uredili igrišča za najmlajše, trim stezo in verjetno tudi prostor za skaterje.

Besedilo in foto: Petra Trček

Ne spreglejte

Prostovoljke in prostovoljci, junaki našega časa

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja