Obvestilo

Bodo otroci Planinčanov novo šolsko leto začeli na gradbišču?

Podružnična šola Osnovne šole Antona Globočnika v Planini trenutno ni videti kot šola, temveč kot gradbišče. Pesek, mešalci za beton, deske, žeblji in drugi stroji za gradbena dela stojijo pred šolo, v katero naj bi v torek spet vkorakali osnovnošolci. Bo to mogoče?

OŠ Planina2

 Neprimerni prostori za učenje

Podružnica je bila prvič prenovljena že v šolskem letu 1992/1993. Že takrat je bilo jasno, da bodo prostori osnovne šole v prihodnje vlažni, temni in tesni. Osebje šole se je dolgo časa trudilo, da bi jih prenovili.

Ravnateljica šole Sabina Ileršič o neprimernih prostorih pravi: »Najmanj primerna je bila šolska jedilnica, ki je bila vlažna in temna ter pretesna. Prav tako so bile premajhne učilnice in zbornica ter šolska kuhinja. Na prenovo smo intenzivno opozarjali od leta 2005.«

Novosti v šoli
Prenove so se lotili lani spomladi, ko so projekt začeli s prenovo vrtca: »Enota Ravbarček v Planini je tako pridobila dve igralnici, veliko igrišče in garderobe.« Prostore osnovne šole so začeli urejati v otrokom bolj prijazno okolje letos junija, dela naj bi bila končana do marca prihodnje leto.
V šoli bo izvajalec del As Primus prenovil učilnice in šoli omogočil pet novih učilnic. Prenavlja se šolska kuhinja, jedilnica in sanitarije, garderobe ter prostor za rekvizite v šolski telovadnici. Urejajo tudi vhoda v šolo in v telovadnico. »Učencem bomo na ta način zagotovili ustreznejše prostore za poučevanje, za prehranjevanje in gibanje,« poudarja Ileršičeva.

OŠ Planina3

Otroci v času prenove ne bodo ostali brez prostorov za kakovostno poučevanje, pouk se bo izvajal v prostorih Društva Focularov.

Največja investicija v Občini Postojna letos

Občina Postojna je v občinskem proračunu namenila okoli 450.000 evrov.
Zagotovljeni so kakovostni in energetsko varčni materiali, šola se od lanskega leta ogreva pelete. Ileršičeva se že veseli investicij v prihodnjem letu: »Zagotovljena naj bi bila sredstva za nadgradnjo prizidka k matični šoli v Postojni, saj se nam število vpisanih učencev v 1. razredu povečuje in imamo že v šolskem letu 2015/2016 izredne prostorske težave, ki jih bomo lahko rešili le z gradnjo prizidka v šolskem letu 2016/2017.«

 Besedilo in foto: Manca Turk

OŠ Planina4

 OŠ Planina5

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja