Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Bogata domoznanska zbirka bo dobila nov dom

V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica so konec minulega tedna slovesno odprli prizidek, kjer bodo poleg sodobne čitalnice pridobili tudi primeren prostor za bogato domoznansko gradivo.

Dodatnih 200 kvadratnih metrov prostora je za knjižnico, katere dejavnost je po besedah cerkniškega župana Marka Ruparja že zdavnaj presegla zgolj knjižnično, velika pridobitev. Zanjo je občina namenila 480 000 evrov. »V Sloveniji je malo knjižnic na takem nivoju kot Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica,« je poudaril župan.

»Domoznanska zbirka, ki je kulturni spomenik lokalnega pomena, še čaka na selitev, saj morajo biti za to izpolnjeni prav vsi pogoji,« je dejala direktorica knjižnice Marija Hribar, letošnja prejemnica najvišjega občinskega priznanja in poudarila, da bo domoznansko gradivo, ki datira celo v 16. stoletje, deležno vse potrebne varnosti. »Če želimo biti del spreminjajočega sveta, se moramo vanj vključiti,« je dodala in pohvalila dobro sodelovanje občine in knjižnice, župan pa je izrazil zadovoljstvo, da Tabor dobiva pravo podobo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič / Občina Cerknica

Ne spreglejte

OGS Ščukice s premiero predstave Vigred

Pa so jo dočakale. Premiero nove gledališke igre. Članice Otroške gledališke skupine Ščukice iz Planine …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja