Obvestilo

Borut Albreht nadaljuje serijo zmag v NTP, Lipuščkova v Bistrici s sanjskim tekom

V soboto se je na Črnih Njivah nad Ilirsko Bistrico odvil četrti, 10-kilometrski  tek Notranjskega tekaškega pokala, ki je štel tudi za Primorski pokal, združen z Milanja trailom na 17 in 31 kilometrov.

 Okoli 800 udeležencev se je dopoldne v vročem, brezoblačnem vremenu, a z veliko energije in ob odlični organizaciji, za kar velja ŠD ŠD Bistrc vsa pohvala, pognalo po vzpetinah in dolinah na treh različnih razdaljah z najvišjo točko 788 in ob skupnem vzponu 216 metrov.

Start in cilj sta bila na Črnih njivah, reliefno razgibana trasa pa speljana po dobro utrjenih makadamskih poteh med visokimi borovci in cvetočimi kraškimi travišči. Proga, ki se v prvem delu pretežno vzpenja, v drugem delu pa spušča, je vodila pod slikovitim slemenom Milanje, ki je poznano tudi kot Volovja reber.

V moški konkurenci je tudi tokrat slavil Borut Albreht, v ženski pa si lanskoletna zmagovalka bistrškega teka, ki v Notranjskem tekaškem pokalu nastopa samo v Bistrici, Sergeja Lipušček, ni pustila blizu in je na cilj pritekla za petami najboljših moških tekačev.

Čeprav so organizatorji nenehno opozarjali na varovanje okolja in neokrnjene narave, tudi z uporabo enega plastičnega kozarca, velja pripomniti, da bi bilo treba na to opozoriti tudi in predvsem strelce na glinaste golobe, saj je bilo parkirišče sredi jase – očitno njihovo strelišče – polno plastičnih ostankov.

 Generalni sponzor pokala je podjetje ebm-papst Slovenija, izvedbo programa pa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Športne zveze Cerknica in občine Cerknica .

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.  

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja