Obvestilo

Božiček za en dan

V Narodnem domu Logatec je bilo sinoči živahno, saj se je tu v spremstvu staršev, starih staršev ali pa kar obojih, zbrala množica otrok, polnih pričakovanja, žarečih oči in rdečih ličk.

Logaška občina oz. tamkajšnji center za socialno delo  se je namreč tudi letos pridružil vseslovenskemu projektu Božiček za en dan. Na natečaj so po besedah Tatjane Milavec, direktorice Centra za socialno delo  Logatec, prijavili 150 otrok iz logaške občine iz socialno šibkejših družin. »Socialne note  v projektu samem oz. pri njegovi izvedbi ne izpostavljamo, da bi otroci božično obdarovanje doživljali natanko tako kot vsi drugi,« je poudarila Milavčeva.

Zakaj Božiček za en dan? Državljani, posamezniki na spletni strani izberejo otroka in konkretno zanj izberejo darilo, ga označijo z imenom otroka, prinesejo na zbirno mesto, od tam pa ga pripeljejo na center  za socialno delo za otroke iz logaške občine.

Dvorana Narodnega doma je bila sinoči  skorajda pretesna, a otroci se na to niso ozirali, saj so nestrpno čakali in tudi dočakali obisk  kar dveh dobrih mož, in sicer tako Božička kot tudi dedka Mraza, njun prihod pa sta pospremila škrat Lenko in Vila Lucija iz lutkovne skupine Malibu, ki sta otrokom krajšala čas do ključnih trenutkov, pomagala pa tudi pri obdaritvi otrok.

Kot je povedala Tatjana Milavec, so v projektu, v katerem bodo letos skupno obdarili 10 tisoč otrok,  sodelovali z RK Logatec in  Karitasom, občina pa se je odzvala z najemom dvorane.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161219_174153

20161219_17111320161219_165201

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja