Obvestilo

Božično-novoletna razstava Društva likovnikov Logatec – poklon Andreju Žigonu

V Stekleni galeriji večnamenske dvorane v Logatcu so sinoči slovesno odprli tradicionalno božično-novoletno razstavo Društva likovnikov Logatec in z njo zaključili zelo ustvarjalno leto. Več kot polovica članov se je odzvala vabilu na razstavo, katere tema je bilo Žigonovo leto.

Kot je ob pregledu leta uvodoma povedal predsednik DLL Janez Ovsec, so vsak mesec pripravili razstavo, izpostavil pa je uspešen Ex tempore in likovni koloniji v Grajskem parku ter na Vrhniki. Odmevna je bila tudi razstava Akvarelne vibracije na gradu Snežnik, manjkale pa niso niti kiparske razstave.

Lepota je tudi v sporočilnosti

Nepogrešljiva likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn je na razstavi opazila veliko dobrih del, prisotnim pa je slikovito pojasnila pojmovanje umetnosti po Aristotelu, ki je  od umetnosti pričakoval, da je dobra, lepa in zanimiva. »Lepota pa je lahko tudi v sporočilnosti, v tistem, kar želite izraziti,« dodaja Stibilj Šajnova, ki sama umetnost še vedno pojmuje v arhaičnem duhu, čeprav živimo v post-modernistični dobi.

Z Mariem Kurtjakom v glasbeno razkošje

Dogodek je glasbeno oplemenitil genialni Mario Kurtjak, kitarist vseh presežkov, glasbenik, doktor kemije, zaposlen tako na Inštitutu Jožef Štefan kot tudi na Konservatoriju za glasbo. Iz svojega instrumenta je izvabljal melodije, ki so nas ponesle v nek drug svet onstran realnosti, primeren decembrskemu razpoloženju.

V novo leto z ustvarjalnim navdihom

Na razstavi prednjačita dve vsebini: krajina in figuralika, nekateri pa so vstopili tudi v svet abstrakcije, ki je prostor svobode, obenem pa tudi prostor pravil. »Sledite svojemu ustvarjalnemu navdihu tudi v prihodnje,« je svojo predstavitev zaključila Stibilj Šajnova, dogodek pa je okronala še tradicionalna medsebojna obdaritev članov DLL.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja