Obvestilo

Božično-novoletna razstava Društva likovnikov Logatec tokrat v znamenju umetniške svobode

V petek zvečer so logaški likovniki v Stekleni galeriji odprli tradicionalno božično-novoletno razstavo, ki tokrat ni bila tematsko ubrana, temveč umetniško svobodna, tako da je vsak razstavljalec izmed svojih del izbral tista, ki so mu samemu najbližja. In bilo je kaj videti!

Kot je uvodoma dejal predsednik logaških likovnikov ter njihov motor in duša, Janez Ovsec, je božično-novoletna razstava tudi priložnost za »inventuro« dela društva. »Letos smo pripravili 12 razstav, štiri likovne kolonije, sodelovali na različnih koncih Slovenije, tudi na povabilo drugih društev …« je povedal predsednik in iztekajoče se leto označil kot vsebinsko zelo bogato. »Nekaj sadov lahko vidite na pričujoči razstavi, nekaj pa tudi v Jožefovi dvorani,« je dejal.

Da je razstava pisana kot okrašena božična jelka, pa je dejala likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki je izrazila veselje nad tem, da tokrat razstavlja tudi nekaj avtorjev, ki že dolgo niso predstavili svojih del. »«Ta razstava prinaša vizualno razkošje, različne tehnike in tudi tridimenzionalna dela,« je poudarila.

Dogodek je glasbeno oplemenitila mlada citrarka Lucija, z besedno umetnostjo in interpretacijo pa nas je vnovič navdušila nenadkriljiva Anda Ovsec, ki je tokrat recitirala pesem Skolar Janeza Menarta. Večer se je seveda iztekel v tradicionalnem medsebojnem obdarovanju in prijetnem večernem druženju.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja